Transilvănenii din Statele Unite ale Americii vor frăție cu urmașii lui Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei din Pietroasa ar putea urma exemplul americanilor, care le oferă turiștilor drumeții călare
Cei din Pietroasa ar putea urma exemplul americanilor, care le oferă turiștilor drumeții călare

După ce au cumpărat sute de hectare pe Valea Aleului, americanii se vor înfrăți cu localitatea Pietroasa. Doi investitori din SUA au discutat astăzi cu edilii din Pietroasa, în vederea înfrățirii comunei cu localitatea Brevard, din Transylvania, din Carolina de Nord.  

Citește și: Americanii fac bani din păstrăvii lui Nistor

Doi dintre cei 25 de americani care au investit 7 milioane de dolari, în parcul de vacanță Poiana New Vista, au revenit în Bihor, pentru a înfrăți comuna Pietroasa, cu localitatea Brevard, din regiunea Transylvania, din statul Carolina de Nord. Thomas Bertrand, împuternicitul primarului din Brevard, a discutat în această dimineață cu primarul din Pietroasa, Saveta Oșvat, dar și cu consilierii locali, care vor vota zilele acestea înfrățirea dintre cele două localități.

New Vista

Poiana New Vista, din Bihor

„Sperăm să ne aducă venituri, să investească în turism, fără a dăuna mediului înconjurător", a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, Daniel Ilaș, consilier local în Pietroasa. „Relieful de la ei este similar cu al nostru. Americanii au un centru de studiu al plantelor medicinale, pe care l-am putea realiza și noi, în zona Aleu", crede Ilaș.

Americanii cu experiența, noi cu istoria

Delegația americană a vizitat ieri și Universitatea Oradea, pentru a pune bazele unor schimburi de experiență între studenții și profesorii de la Universitatea din Brevard și cei de la Oradea. „Am aflat că în Brevard trăiește un arhitect de origine română, care și-ar dori să predea la Oradea", a declarat Cornel Antal, rectorul Universității din Oradea. „Unul dintre delegați a spus că se dorește înfrățirea între regiunea Transilvania din Carolina de Nord, cu Transilvania din România", a relatat Antal.

Dă CLICK pe poza de mai jos pentru a vedea harta regiunii Transylvania americană



image

De la Transylvania la Transilvania

Potrivit lui Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, bazele colaborării cu Brevard au fost puse în octombrie 2009, când o delegație română, condusă de Radu Țirle, președintele Consiliului Județean Bihor a vizitat localitatea. La acel moment, Thomas Bertrand se declara încântat de potențialul legăturilor dintre americani și ardeleni, grație relației de la „transilvănean la transilvănean". Americanii sunt de asemenea, impresionați de renumele Oradei de „Micul Paris" al secolului al XIX-lea, dar și de faptul că Bihorul are o suprafață de șapte ori mai mare decât regiunea Transilvania, din Carolina de Nord.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite