Tamas Attila luptă ca grecii şi romanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a înscris la fotbal, unde a mers timp de o lună, Attila a ajuns la lupte greco romane. „Am vrut să merg la Liceul Sportiv în clasa a VI-a şi m-am înscris la fotbal. Am făcut o lună şi apoi, la vizita medicală doctorul mi-a găsit ceva probleme la inimă şi mi-a spus că nu am voie să fac sport. Am continuat şcoala la o altă generală unde a venit antrenorul pentru selecţie la lupte greco romane. M-am gândit să încerc şi eu pentru că vroiam neapărat să fac un sport”, povesteşte sportivul.
De atunci, Attila a continuat să practice acest sport la nivel de performanţă. I-a plăcut foarte mult încă de la primul antrenament şi asta se vede prin rezultatele bune pe care le-a obţinut în foarte scurt timp.

În lotul naţional al României
După doar trei săptămâni de practică, Attila a participat la primul lui concurs, care, deşi a fost amical, a contat mult pentru el. A obţinut locul II din cinci concurenţi la categoria lui de vârstă. „Am luat locul II la primul meu concurs care nu a fost foarte important pentru că a fost amical, dar pentru mine a contat destul de mult. În acelaşi an, am participat la Campionatul Naţional unde nu am reuşit să urc pe podium. Dar în următorul an, la Campionatul Naţional de juniori şi cadeţi de la Tulcea, am luat medalia de bronz”, spune Attila.
Sportivul a început apoi să aibă rezultate tot mai bune şi a fost selectat în lotul naţional de seniori al României, după ce timp de doi ani a fost în lotul naţional de juniori.
Până acum, Attila a obţinut nu mai puţin de zece medalii la competiţii naţionale şi internaţionale. El a reuşit să obţină titlul de vicecampion naţional, titlul de campion naţional şcolar de două ori, iar anul trecut a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de juniori. Tot anul trecut, Attila a ieşit campion la Cupa României şi vicecampion naţional la Campionatul Naţional de lupte greco-romane la seniori pe echipe.  Ca şi selecţionat în lotul naţional, Attila este foarte des plecat la Poiana Braşov, unde se întâlneşte lotul şi face câte două sau trei antrenamente pe zi. Când este acasă, el are cinci sau şase atrenamente pe săptămână, fiecare de câte două ore.
Sportivul se pregăteşte acum pentru Cupa României, care va avea loc săptămâna viitoare, unde speră să obţină din nou titlul de campion şi să mai adauge o medalie la cele zece pe care le are deja.

Întrebări şi răspunsuri
Ce vrei să faci când termini liceul?
Aş vrea să ma înscriu la Facultatea de sport şi să fac în continuare sport de performanţă.

Ce obiective ai pentru viitorul apropiat?
Vreau să particip la Campionatul Mondial de juniori care va avea loc la noi în ţară şi, având în vedere că este ultimul an în care pot participa la această categorie de vârstă, vreau să obţin o medalie.

Ce-i place
Attila spune că, în timpul său liber, îi place să meargă în excursie la munte cu prietenii lui. El apreciază foarte mult modestia.

Ce nu-i place
Lui Attila nu-i place lipsa de fairplay şi nu suportă oamenii cu bani şi îngâmfaţi, care consideră că li se cuvine totul.

PROFIL
NĂSCUT. 17 aprilie 1991, Oradea
EDUCAŢIE. Elev la Liceul cu program sportiv din Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite