Reabilitare. Faţa pasajului Vulturul Negru,renovată cu peste 7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Vulturul Negru
Palatul Vulturul Negru

Primăria Oradea doreşte reabilitarea faţadei pasajului Vulturul Negru. Consilierii locali au aprobat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie: ”Reabilitarea parament exterior şi invelitori aferente la Palatul Vulturul Negru”.

Indicatorii tehnico-economici au fost elaboraţi de către Administraţia Imobiliară Oradea în vederea  asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi pentru a se reveni la aspectul exterior original al Palatului Vulturul Negru.

Palatul Vulturul Negru este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului, care este grupat în trei corpuri asimetrice. De aici provine şi problema principală a ansamblului şi anume dimensiunea clădirii şi actuala mărunţire a proprietarilor care induce imposibilitatea de a restura unitar întreaga clădire.

Pe clădire pot fi observate degradări vizibile, care sunt rezultatele intervenţiilor incorecte asupra clădirii. Astfel, este nevoie de reabilitarea faţadei exterioare a celor două tronsoane, respectiv tronsonul către strada Independenţei şi tronsonul spre Piaţa Unirii. Lucrările propuse de administraţie constă în desfacerea şi refacerea tencuielilor la faţade în culorile originale, reabilitarea învelitorii actuale, reabilitarea tâmplăriilor actuale, refacerea elementelor decorative, refacerea în totalitate a lucrărilor de tinichigerie distruse.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, ordonatorul principal de credite pentru realizarea investiţiei este Primăria municipiului Oradea, durata de realizare a investiţiei ar fi de 2 ani, iar valoarea estimată este de 6.903.103 lei fără TVA.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite