Protestatarii din Bihor au ajuns în Vama Borş. Coloane uriaşe de tractoare şi de TIR-uri pe ambele sensuri VIDEO

0
Publicat:

Traficul rutier în PTF Borş este îngreunat, duminică seara, de coloana uriaşă de peste 500 de vehicule. Fermierii şi transportatorii au vrut să blocheze vama, dar au fost convinşi de poliţişti să renunţe. Protestul, început de dimineaţă, continuă, în Bihor.

Coloana lungă de peste 10 kilometri a protestatarilor a ajuns în PTF Borş.
Coloana lungă de peste 10 kilometri a protestatarilor a ajuns în PTF Borş.

Atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, camioanele, tractoarele şi autoturismele protestatarilor îngreunează circulaţia. 

Deşi au fost hotărâţi să blocheze de tot vama, protestatarii au fost convinşi de poliţişti să renunţe, şi să facă cale întoarsă.

"Traficul rutier e îngreunat, dar poliţiştii dirijează circulaţia", spune ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Alin Laza. 

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Bihor, Laura Bondar, susţine că în punctul de trecere a frontierei, activitatea se desfășoară normal. 

Protestatarii continuă să circule cu viteză redusă pe DN1, spre Oradea, însoţiţi de poliţişti, şi de jandarmi. 

După cum a relatat Adevărul, sute de fermieri şi transportatori din Bihor au ieşit pe şoselele din judeţ, duminică, la volanul unor tractoare, utilaje agricole, camioane, autoturisme, dube de transport marfă sau persoane, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative.

Protestul a început, duminică dimineaţa la ora 10,00, când fermieri şi transportatori din toate zonele din judeţ au început să se strângă într-o parcare din cartierul Episcopia.

Protestatarii au venit încolonaţi spre Oradea, pe DN1, dinspre Borş, DN19, dinspre Marghita, Roşiori, Diosig, DN79, dinspre Salonta şi pe DN76, din zona Beiuşului, unde coloana de vehicule a depăşit 10 kilometri. 

Fermierii şi-au arătat nemulţumirea faţă de importurile masive de cereale ieftine din Ucraina, accizele mari la motorină şi creşterea tarifelor la RCA, care le majorează preţurile de producţie.

Video montaj: Grupul Info Trafic Bihor & Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite