Protest spontan la CET. O parte dintre angajaţi refuză să intre în tura de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la CET
Proteste la CET

Aproximativ 100 de angajaţi ai Termoficare au declanşat o grevă spontană, în parcarea din faţa centralei de pe Şoseaua Borşului. Protestatarii erau nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de conducerea societăţii, directorul Stănel Necula refuză să discute cu ei pentru a clarifica zvonurile cu privire la posibile reduceri de personal.

 „De aproximativ o lună aflăm pe surse că se modifică programul de lucru, turele. Nimeni nu ştie nimic, dar toată lumea ştie. Acum lucrăm în cinci ture, dar s-a spus că nu e nevoie decât de 4,5 ture. Întrebarea este ce se va întâmpla cu ceilalţi? Asta ne-a pus pe gânduri”, a declarat Cornel Fofiu, liderul protestatarilor.

Potrivit acestuia, nu s-a reuşit o comunicare direct cu Necula, ci doar prin intermediul lui Daniel Francisc, inginerul şef de producţie.

„Am cerut să avem un dialog cu directorul şi ni s-a spus că e în concediu. Am zis să vină să discute cu noi. Ni s-a spus că e ocupat, că agenda lui e foarte încărcată, dar că după ora 14.00 o delegaţie de la noi să meargă la sediul de pe Jean Calvin. Oamenii i-au cerut să vină el aici şi am decis să ne descărcăm noi agenda”, a mai menţionat Fofiu.

Protestatarii sunt nemulţumiţi şi de nivelul scăzut de salarizare, oameni cu vechime fiind plătiţi la fel ca muncitorii necalificaţi de la salubrizare.

Directorul Stănel Necula susţine că nu există niciun conflict cu angajaţii de la centrală.

 „I-am invitat să facă o delegaţie. Am verificat când sunt disponibil. Văd că nu au venit”, susţine Necula.

Potrivit acestuia, angajaţii din primul schimb sunt obligaţi să supravegheze în continuare. În privinţa solicitărilor venite din partea angajaţilor nemulţumiţi, Necula susţine că nu a primit nicio cerere scrisă de creştere a salariului. De asemenea, el a afirmat că nu s-a discutat despre reduceri salariale şi acuză foştii lideri de sindicat de la Electrocentrale de răspândirea zvonurilor.

„Se va respecta tot ce e trecut în contractul de muncă. Iniginerul şef chiar a propus creşterea organigramei cu 10 persoane pentru că sunt foarte mulţi pensionari care se vor retrage”, susţine Stănel Necula.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite