Problemele juridice, dezbătute la Oradea de studenţi ai facultăţilor de Drept din trei centre universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţi ai facultăţilor de Drept din trei centre universitare, membri ai Asociaţiilor Studenţilor în Drept (ELSA), participă în perioada 10-13 noiembrie la un schimb de experienţă la Oradea.

Studenţii la Drept din Oradea, Cluj Napoca şi Sibiu iau parte la dezbateri pe probleme juridice, o vizită la Penitenciarul Oradea, un tur al obiectivelor turistice din municipiu şi, nu în ultimul rând, petreceri în cluburile din oraş.

65 de studenţi au participat la o "Discuţie în Plen", o dezbatere pe tema accidentelor rutiere, în care i-au avut ca invitaţi pe judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea, membru al Comisiei de elaborare a noului Cod penal şi al noului Cod de procedură penală, şi pe avocatele Simona Paşcu şi Ramona Matica.

"Încercăm să oferim lămuriri pe partea juridică în ceea ce priveşte accidentele de circulaţie, cu privire la modul de stabilire a culpei persoanei vinovate de producerea accidentului, modul în care o persoană poate să obţină despăgubiri, limitele în care răspund societăţile de asigurări şi ce se întâmplă cu cererile în cazul în care societatea intră în faliment sau în procedură de insolvenţă", a declarat avocata Simona Paşcu.

În cursul zilei de azi, studenţii au efectuat o vizită la Penitenciarul Oradea, după care au luat parte la o nouă dezbatere, pe tema "Ariile Protejate" din domeniul Dreptului Mediului, întâlnire moderată de profesorul Oana Mihăilă.

Participanţii la acţiunile derulate în aceste zile vor vizita obiectivele turistice ale oraşului, şi vor lua parte la jocuri de societate respectiv petreceri pregătite în mai multe cluburi din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite