Probleme cu ștampilele de vot în secțiile din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele secții speciale s-au epuizat buletinele de vot, iar ștampilele s-au dezlipit.

"Plasticul de pe ștampilă s-a dezlipit. Alegătorii au împăturit buletinul de vot, l-au introdus în urnă fără să își dea seama de acest lucru. Avem semnalate zece astfel de cazuri", ne-a spus Antik Levente, președintele Biroului Electoral Județean. De asemenea, în secția special de la Gara Centrală, președintele a anunțat faptul că s-au epuizat buletinele de vot.

Nicio sesizare înregistrată la BEJ

Nicio sesizare de fraudare a alegerilor nu a fost înregistrată, până în acest moment, de către membrii Biroului Electoral Județean. Cu toate acestea, la secția de votare din localitatea Hidișel, s-a prezentat un cetățean olandez care dorea să voteze, crezând că scrutinul se desfășoară pentru alegeri în țara lalelelor. Un caz special a fost înregistrat în Oradea, unde s-a prezentat un alegător imobilizat în scaun cu roțile. Deoarece, secția nu era dotată cu rampă de acces, bărbatului i s-au asigurat măsurile de siguranță pentru a-și exercita dreptul la intrarea în secție.   

Apeluri prin numărul de urgență 112

Până la ora 15.00,  la numărul unic de urgență 112, au fost înregistrate 18 sesizări privind incidente de natură electoral. În jurul orei, 14.20, a fost sesizat faptul că o persoană care a votat într-o secţie din Oradea a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot, în timp ce se afla în cabină. "Alegătorul în vârstă de 37 ani a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei", a declarat inspectorul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Centrului de Comunicare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite