Povestea fetei de la ţară care a luat 10 la Evaluare Naţională 2015. "Se poate învăţa la sat sau oraş. Trebuie să te încrezi în Dumnezeu, să ai o ambiţie de fier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie mare în familia Ioanei Gomboş, din satul bihorean Vârciorog, singura elevă de la o şcoală din mediul rural, care a obţinut media 10 la Evaluare Naţională. În spatele acestui rezultat stă multă trudă, credinţă şi o ambiţie de fier.

Ioana Teodora Gomboş este singura elevă de la sat care a reuşit să obţină media 10 la Evaluare Naţională 2015. Este chiar o premieră pentru şcoala la care ea a fost elevă. Rezultatul a surprins-o şi pe Ioana, care se aştepta la o medie de peste 9.50, dar parcă nu îndrăznea să viseze la 10 curat.

“Aceste note reprezintă truda tuturor eforturilor depuse de mine. Numai eu ştiu cât am îndurat, şi iată că am reuşit cu sprijinul părinţilor, al bunicilor şi cu multă, multă ambiţie”, spune Ioana.

Este una dintre cele mai fericite zile din viaţa tinerei din Vârciorog. În spatele fericirii se ascunde, însă, multă muncă. Ioana ne-a mărturisit că, de cum a început clasa a VIII-a, a luat culegerea de matemetică şi pe cea de română, rezolvând câte 2-3 teste pe săptămână la fiecare materie.

image

“Am învăţat zilnic, câte 4-5 ore, chiar şi în weekend. E drept, mai puţin, pentru că mai aveam nevoie şi de puţină relaxare.  Am vrut să arăt prin aceste rezultate că se poate învaţă oriunde ai fi, sat sau oraş. Tot ce trebuie să faci e să te încrezi în Dumnezeu şi să ai o ”ambiţie de fier”. Atunci, cu siguranţă, o să atingi ţinta propusă. Curând voi pleca spre noi orizonturi, spre o altă lume, dar cu siguranţă nu voi uita satul în care am copilărit şi nici pe bunicii mei care m-au sprijinit mereu. Mă mândresc că sunt de la ţară”, spune cu mândrie Ioana.

Ioana se va înscrie la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, la profilul “Ştiinţe ale naturii”. Îşi doreşte să devină medic legist.

Cadru didactic şi director de şcoală mai bine de 20 de ani, Iosif Gomboş, bunicul Ioanei este tare mându de nepoata lui.  

“Este extraordinară şi foarte conştiincioasă. Nu se culca niciodată până nu îşi termina temele. În ultimele două luni a făcut pregătire la română, şi parcă-i este mai dragă româna. După ce a terminat cu matematica a venit acasă şi ne-a spus că se aşteaptă să ia cel puţin 9.50. Eu tot o tachinam şi îi spuneam: “Taci odată , nu te lăuda înainte, până nu vezi notele.Bunica a lăcrimat de mai multe ori când a văzut-o cât era de entuziasmată şi se spunea “Oare aşa o fi”?, ne-a mărturisit bunicul Ioanei.

image

Minunea s-a petrecut la afişarea rezultatelor de la Evaluare Naţională 2015. Ioana a reuşit să bată recordul şcolii la care a învăţat şi să fie prima elevă din Vîrciorog care a obţinut media 10 la examen.  

“Când am văzut mediile, ne-a dat pe spate. Am fost director de şcoală 22 de ani, şi de când se dă examenul de capacitate nu am avut la şcoală elevi care să obţină media 10. Ne face o bucurie ce nu poate fi descrisă în cuvinte, acuma la bătrâneţe. Dialogăm mult pe tot felul de subiecte şi îmi face mare plăcere să vorbesc cu ea. Sunt tare mândru că este nepoata mea”, ne-a mărturisit bunicul Ioanei.

Vă mai recomandăm:

Frumoasă şi deşteaptă. Iuliana Poplăcean a luat nota 10 la Evaluarea Naţională 2015: „Nu aş pleca niciodată din ţara mea, oamenii sunt mult mai calzi aici!”

Premieră medicală în România: un rinichi a avut trei „proprietari“ şi a salvat două vieţi în decurs de doar două luni

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite