Poliţist ca-n Vestul Sălbatic: şi-a răpit suspectul ca să-l ancheteze dezbrăcat, în câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Marius Laza este, încă, poliţist, dar are doar sarcini administrative. Foto: Facebook
Agentul Marius Laza este, încă, poliţist, dar are doar sarcini administrative. Foto: Facebook

Un dosar aflat de aproape doi ani în ancheta discrete a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor vizează o poveste demnă de filmele cu şerifi: un poliţist din Bihor a răpit un suspect, ca să-l „ancheteze” dezbrăcat, pe un câmp.

Povestea s-a întâmplat în Municipiul Salonta, în ianuarie anul trecut, iar protagonistul este un agent din Poliţia oraşului, Marius Laza, implicat în investigarea unui caz de spargere de locuinţă comisă la sfârşitul anului 2018 în casa unui afacerist salontan. 

Omul fusese lăsat fără câteva bunuri de valoare, dar şi o sumă considerabilă de bani iar Laza, prieten bun cu ginerele şi cu nepotul lui, s-a gândit să-l ajute. Aşa că anul trecut, pe 2 ianuarie, după ce au chefuit împreună, cei trei s-au îmbarcat într-o maşină şi au pornit la locuinţa celui pe care îl bănuiau că a dat “pontul": Hanyecz Attila, cunoscut traficant de persoane, condamnat definitiv săptămâna trecută la 5 ani de detenţie după ce în primăvară încercase să-şi vândă cumnata, pe 400 euro, unui investigator sub acoperire pe care l-a crezut proxenet.

Hanyecz nu i-a primit în casă, dar cei trei i-au spart uşa, iar Laza s-a şi încăierat cu el, în final atacatorii reuşind să-l imobilizeze şi să-l îndese în portbagajul maşinii cu care, apoi, l-au dus la marginea oraşului. 

hanyecz attila

Aici, proxenetul a fost luat la întrebări despre complici şi banii furaţi, dar a refuzat să vorbească, motiv pentru care l-au pus să se dezbrace. Interogatoriul ar fi continuat, poate, dacă omul n-ar fi luat-o la fugă dezbrăcat peste câmp, reuşind să scape şi, apoi, să-I reclame pe atacatori.

Cazul a ajuns în ancheta procurorilor de la Parchetul Bihor, care, pe 4 februarie 2019 au început urmărirea penală împotriva poliţistului şi a complicilor, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, Laza fiind plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările nu s-au finalizat, încă, după cum spune chiar agentul Marius Laza susţinând că ancheta este tărăgănată şi că până în prezent a fost singura persoană audiată dintre cei trei suspecţi.  “De doi ani aştept să se termine cercetările. Până atunci, nu am ce să spun", a declarat poliţistul. 

Cert este că agentul a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţiei Bihor şi a fost mutat din Salonta la un post comunal, unde are doar sarcini administrative. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Detenţie pe viaţă cerută de procurorii unguri pentru medicul român care şi-a executat fosta amantă VIDEO

O femeie lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, scoasă vinovată. Procuror: „Ea s-a lovit de autoturism“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite