Oraşul faptelor bune. Primarul care a făcut chetă publică ca să nu piardă banii europeni pentru dotarea unui spital a reuşit imposibilul

0
Publicat:

Primarul oraşului Ştei din judeţul Bihor, care a a ajuns să facă o chetă publică pentru obţinerea a 840.000 lei, ca să nu piardă o finanţare europeană de 8,36 milioane lei pentru dotarea spitalului, a reuşit să strângă banii.

Primarul Iulian Balaj a reuşit să strângă bani pentru oraş din chetă publică.
Primarul Iulian Balaj a reuşit să strângă bani pentru oraş din chetă publică.

Primarul orașului Ștei, Iulian Balaj, a anunţat organizarea unei chete publice înaintea minivacanţei de Sfântul Andrei. El a cerut o sponsorizare de 843.000 lei pentru Spitalul Orăşenesc, sumă necesară pentru cofinanţarea unui proiect de 8,36 milioane lei.

Proiectul fusese depus pentru finanţare nerambursabilă în vederea dotării spitalului orăşenesc cu cele necesare: un computer tomograf, primul din istoria spitalului, trei ecografe, un aparat de radiologie mobilă, analizoare automate pentru urgențe, aparate laserterapie și o cameră frigorifică. 

Proiectul fusese depus în 2021, însă a fost aprobat abia la finalul lui 2023, ceea ce înseamna că Primăria trebuia să asigure cofinanţarea până la sfârşitul lunii decembrie. Doar că bugetul local era, deja, gol, căci administraţia locală distribuise deja toţi banii rămaşi pentru cofinanțarea altor proiecte. Cum aprobarea și contractarea unui credit ar  fi durat alte câteva luni, edilul a decis să apeleze la mila publică.

„Cu ajutorul dumneavoastră"

Cu ajutorul dumneavoastră, vrem să modernizăm spitalul nostru. Spitalul Ştei are nevoie de de o sumă de 843.000 lei, în vederea cofinanțarii, cu 10%, a unui proiect foarte important pentru întreaga zonă Ştei". Aşa începea postarea primarului, în care arăta că banii trebuie procurați „într-un timp foarte scurt”, iar orașul are nevoie de sponsorizări, într-un cont special al Primăriei, procedură aprobată de Consiliul Local Ștei.

Se poate

Deşi părea imposibil, primarul din Ştei a reuşit să obţină banii de care avea nevoie oraşul. A anunţat-o chiar edilul, la finalul anului, tot printr-o postare pe Facebook, în care le mulţumea tuturor pentru implicare. 

Vă mulţumim tuturor celor care v-aţi implicat în finalizarea acestui important proiect, prin donaţiile dumneavoastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze!", a scris Iulian Balaj. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite