Oradea va intra în reţeaua europeană care promovează stilul Art Nouveau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie din Franţa este prezentă în aceste zile la Oradea pentru a analiza intrarea poraşului în clubul select al artei de tip Art Nouveau. Prin accederea în această reţea, urbea de Criş va beneficia de mai multe beneficii, de la recunoaştere europeană până la atragerea de turişti.

Timp de trei zile, Oradea este vizitată de o delegaţie din Nancy, Franţa. Vizita este prilejuită de posibilitatea intrării oraşului de pe Criş în reţeaua europeană Art Nouveau. Asociaţia internaţională funcţionează sub tutela Uniunii Europene şi are rolul de a proteja, conserva şi promova monumentele care sunt realizate în stilul arhitectural Art Nouveau.

Delegaţia franceză este  formată din Jean - Michael Berlemont , viceprimar de Nancy şi responsabil cu relaţiile europene, internaţionale şi trans-frontaliere, specialistul în Art Nouveau Valerie Thomas , de la muzeului Ecole de Nancy, Verena Denry ,Şef Relaţii Internaţionale Primăria Nancy şi Jean-Baptiste Cuzin, reprezentantul Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Citeşte astăzi în Adevărul de Transilvania ce beneficii va avea Oradea după ce va intra în reţeaua Art Nouveau!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite