Închisoare cu executare pentru un poliţist bihorean, după ce a primit 1.000 de euro de la hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în cazul poliţistului bihorean Florian Rob, cel care a intrat în vizorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la începutul anului 2013. Comisarul Rob a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Comisarul de poliţie Florian Rob a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să-l condamne la 2 ani de închisoare cu executare.

La începutul anului 2013, Florian Rob a fost reţinut de procurorii DNA, fiind suspectat că a pretins de la doi hoţi 1.000 de euro şi favoruri sexuale de la fiica unuia dintre ei, susţinând că face acest lucru în numele unor judecători ai Curţii de Apel Oradea care urmau să le soluţioneze favorabil procesul. Era vorba despre judecătorul Mircea Puşcaş, actualmente suspendat definitiv din magistratură.

“La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond”, se arăta în comunicatul transmis de DNA.

După ce a stat 24 de ore în spatele gratiilor, omul legii a fost pus în libertate de către judecătorii Curţii de Apel Oradea.

Avocatul său, Cristi Rusu, declara imediat după pronunţarea sentinţei de către judecătroul Traian Munteanu că aceasta este corectă şi legală faţă de probele care s-au prezentat astăzi în faţa instanţei.

În iarna acestui an, Florian Rob a ajuns în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj care au decis să-l condamne pe Rob la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, în timp ce judecătorul Mircea Puşcaş a fost achitat de acuzaţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bihor  care a schimbat decizia magistraţilor clujeni. Astfel, ICCJ a decis menţinerea deciziei în cazul judecătorului Puşcaş, şi condamnarea lui Rob la doi ani de închisoare cu executare.

Mai puteti citi:

Gigi Becali iese din închisoare! Când va fi eliberat patronul Stelei şi unde îşi va petrece Crăciunul

Patronul Stelei, Gigi Becali, a obţinut o permisie din partea magistraţilor, astfel încât va ieşi din închisoare timp de patru zile pentru a-şi petrece Crăciunul alături de familia sa.

Ce spune Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, despre condamnarea senatorului Dian Popescu

Copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, senator de Gorj, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare în dosarul «Lotul Peştişani» de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite