Hoţi cu normă: două spargeri pe zi în locuințe din orașul de pe Crișul Repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţele alese ca ţintă a spargerilor se aflau mereu la parter
Locuinţele alese ca ţintă a spargerilor se aflau mereu la parter

Doi braşoveni cu mult talent s-au perfecţionat în furturi din locuinţe în Oradea, dar au fost prinşi asupra faptului. Dan Piţeriu zis „Raţa” şi Roger Polgar alegeau doar locuinţele de la parterul imobilelor. Au reuşit opt spargeri în şase zile.

Cei doi spărgători de locuinţe care acţionau în Oradea, Dan Piţeriu şi Roger Polgar, au fost condamnaţi încă de vremea când erau minori. Până a ajuns la vârsta majoratului, „Raţa”, cum era cunoscut Piţeriu între amici, a fost încarcerat din martie 2005 până în iunie 2006 şi câteva zile în noiembrie 2009.

Atunci Judecătoria Drobeta-Turnu Severin l-a pus în libertate. În prima lună din ianuarie, Dan Piţeriu şi-a reluat activitatea infracţională în Oradea. Însoţit de amicul său, eliberat condiţionat în noiembrie 2009, cei doi au ajuns în oraşul de pe Criş unde s-au cazat la o pensiune.
Piţeriu a pornit în recunoaştere prin cartierele din oraş. „Avea asupra sa o şurubelniţă şi o pereche de mănuşi de lână”, susţin surse din interiorul anchetei.

Locuinţe la parter

„Cu ajutorul şurubelniţei a forţat geamul termopan de la balconul unei locuinţe. Pentru a se asigura că nu va fi surprins, a încuiat uşa de acces în locuinţă lăsând cheia pe interior”, spune Vasile Popa, prim-procurorul parchetului local. A fost prima spargere.

Din locuinţa respectivă, Piţeriu a sustras o cameră video, un aparat foto şi un aparat de bărbierit electric, bunuri pe care le-a vândut unei cunoştinţe. Câteva ore mai târziu a dat a doua lovitură pe aceaşi stradă, la câteva blocuri distanţă. A forţat un alt geam şi şi-a croit intrarea în apartament. Din locuinţă, suspectul a luat 300 euro. În următoarea zi, cei doi au plănuit o nouă spargere. Şi de această dată, Piţeriu a pătruns prin efracţie într-o locuinţă de unde a furat un laptop, apoi în alt apartament de unde a luat 300 lei şi 100 euro.

În tot acest timp, partenerul său îi asigura spatele. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi urmează să petreacă ani mulţi în închisoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite