Grupul Școlar „Andrei Șaguna" va fi reabilitat și modernizat din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada următoare, Grupul Școlar „Andrei Șaguna" va intra untr-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Municipalitatea a semnat astăzi la Cluj contractul de finanțare în valoare de aproape șase milioane de lei.

Elevii care învață la „Andrei Șaguna" vor avea parte, începând cu anul viitor, de condiții mai bune și clase dotate la standarde europene. Municipalitatea a anunțat astăzi că a fost semnatul de pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea școlii. Suma de peste 4.573.000 de lei a fost primită prin Programul Operațional Regional, sub formă nerambursabilă, iar restul de până la aproape șase milioane de lei, este contribuția proprie a municipiului. Acest contract are în vedere reabilitarea, modernizarea şi dotarea unor corpuri de clădire şi a unor hale, asigurarea cu dotările necesare, dotarea cu echipamente specifice pentru instruirea practică desfăşurată în ateliere, creşterea numărului de laboratoare, precum şi reabilitarea grupurilor sanitare existente şi construirea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi.

Școală nou-nouță

„În urma realizării acestui proiect, Grupul Şcolar Andrei Şaguna va fi complet reabilitat, oferind condiţii de studiu foarte bune pentru cei care vor învăţa aici. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, valoarea totală a proiectului este de 5.980.440, 78 lei inclusiv TVA, iar intensitatea ajutorului financiar nerambursabil de 94,5 %", a spus primarul Ilie Bolojan. 

Astfel, în perioada următoare, vor fi reabilitate corpurile B, B1, hala 5, în timp ce în corpul A se vor face dotările neceesare. Deasemenea, halele 2, 3 și 4 vor beneficia și ele de dotare cu echipamente specifice pentru instruirea practică ce are loc în atelierele respective. Vor fi modernizate și grupurile sanitare existente și se vor construi altele noi pentru persoane cu handicap locomotor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite