FOTO Sute de biciclişti au pedalat pe străzile din Oradea: "Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de biciclişti au pedalat pe străzile Oradei dorind să arate în acest fel că vor să le fie respectate drepturile în traffic. Totodată, bicicliştii au atras atenţia asupra poluării.

Bicicliştii şi-au dat întâlnire în Parcul Magnoliei de unde au pornit în marş pe traseul Parcul Magnoliei - Strada Transilvaniei - Bulevardul Dacia - Bulevardul Decebal - Tudor Vladimirescu - Piaţa Unirii.

Însoţiţi de reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei, bicicliştii au pedalat în grup, încercând să atragă atenţia atât asupra drepturilor pe care le au cei care circulă pe două roţi cât şi asupra poluării.

Punctul final al traseului a fost Piaţa Unirii. La final, aşa cum se întâmplă la fiecare ediţie, participanţii au ridicat bicicletele deasupra capului.

 Critical Mass este un eveniment început în San Francisco în 1992. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de maşini, asiguraţi de poliţie, încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului.

 Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecţiile mai mari, participanţii se opresc şi ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic. Bicicletele nu poluează!”. În ultimii ani, Critical Mass este organizat în Oradea de Asociaţia Pro Bikers Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite