Au fost anunţate primele curse aeriene internaţionale regulate, operate de către o companie law-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost anunţate oficial  primele curse aeriene internaţionale regulate ce vor fi efectuate de pe Aeroportul Internaţional Oradea de o companie low-cost.

Primele curse vor fi operaţionale din martie 2017 pe ruta Oradea - Barcelona şi Oradea - Milano, în urma negocierilor cu compania aeriană finalizate în urmă cu circa două săptămâni. Anunţul oficial a fost făcut odată cu începerea perioadei de vânzare a biletelor. 

Pasztor Sandor,preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a declarat că unul din obiectivele majore formulate de UDMR în campania pentru alegerile locale a vizat dezvoltarea aeroportului internaţional. În acest context, a precizat el, s-a reuşit înfiinţarea şi a unei noi curse interne spre Constanţa, urmată de cele două curse externe anunţate marţi. Până în vara anului viitor se preconizează lansarea de noi zboruri internaţionale şi către alte destinaţii. 

Pe lângă faptul că Oradea a devenit un punct important pe harta celui mai mare operator de transport aerian din Europa, preşedintele Consiliul Judeţean Bihor consideră importantă şi promovarea municipiului, iar în acest sens s-a discutat deja despre inscripţionarea uneia dintre aeronavele companiei cu numele Oradea. 

Reprezentantul companiei a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că ''prima cursă va fi pe 26 martie 2017, pe ruta Oradea - Barcelona, iar cea de-a doua, Oradea - Milano, va începe din 29 martie, ambele cu aceeaşi frecvenţă, de două ori pe săptămână''. 

Oficialul a mai afirmat că aeroportul din Oradea este al patrulea din România de pe care compania va opera curse aeriene, iar cele două zboruri vor crea la Oradea peste 45 de noi locuri de muncă în servicii adiacente. 

Datorită celor două curse internaţionale anunţate, compania mizează pe 60.000 de pasageri în primul an de pe aeroportul din Oradea. 

Va mai recomandam:

Zbor direct de la Chişinău la Bruxelles

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite