FOTO Povestea impresionantă a lui Gom, câinele care a găsit fetiţa dispărută din curtea bunicilor, într-un lan de grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gom, cainele salvator a fost sa se revada cu Gloria
Gom, cainele salvator a fost sa se revada cu Gloria

Gom, ciobănescul german care a găsit fetiţa dispărută din curtea bunicilor, a fost să o revadă. A fost o reîntâlnire emoţionantă, Gloria primind din partea eroului său un mic dar. Un câine de pluş ce a fost botezat chiar Gom.

O clipă de neatenţie din partea bunicului a fost suficientă pentru ca nepoata de doar 2 ani şi 4 luni să iasă pe poartă şi să se facă nevăzută. După ore întregi de căutări la care au participat peste 100 de oameni, Gom, un ciobănesc german, special antrenat pentru căutări, a fost cel care i-a dat de urmă.

Astăzi, Gloria, fetiţa în vârstă de doi ani şi patru luni din comuna  bihoreană Sârbi, s-a reîntâlnit cu salvatorii săi. Gom, ciobănescul german, cel care a găsit-o şi instructorul său, agentul principal Florin Mitra, s-au reîntors la casa bunicilor fetiţei cu un cadou pentru micuţă, un câine de pluş care va purta chiar numele celui care a salvat-o, Gom.

După ce au reuşit să o găsească sâmbătă, pe fetiţa de doi ani şi patru luni dispărută din grădina bunicilor, cei doi au dorit să o mai întâlnească pe micuţă şi să îi ofere un dar special. Un câine de pluş, care a şi primit numele eroului de sâmbătă, Gom. Familia copilei a ţinut să le mulţumească tutoror celor implicaţi în acest caz, a cărui deznodământ a fost, graţie ciobănescului german, unul fericit.

Gom

 Bunicii au alertat autorităţile sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, după ce nepoata lor a dispărut din grădina în care se juca. Zeci de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai ISU s-au mobilizat în zonă şi, cu ajutorul câinelui de urmă, au reuşit să o găsească pe micuţă teafără, la patru kilometri distanţă de casă. Gom şi instructorul său au periat o suprafaţă de aproximativ opt kilometri în căutarea copilei.

Gom

Câinele l-a condus pe agent pe uliţele satului iar, la final, după mai bine de două ore, a găsit-o pe Gloria. Fetiţa era într-un lan de grâu de la marginea satului. Câinele a ajuns primul la ea şi a început să latre, semnalându-i astfel instructorului că a descoperit ceva. Poliţistul a ajuns la locul indicat de partenerul său şi a găsit-o pe fetiţă teafără, jucându-se cu papucii pe care îi avusese în picioare.

Florin Mitra a luat-o în braţe şi, după ce a parcurs aşa câţiva kilometri, a predat-o echipajelor prezente în zonă. Poliţistul s-a ataşat de Gloria, cazul ei având un puternic efect emoţional asupra lui. De aceea, în această dimineaţă, împreună cu Gom, a decis să îi facă o vizită şi să îi ducă, din partea ambilor, un cadou cu o semnificaţie aparte - un câine de pluş.

Gom

Potrivit poliţiştilor, câinele de urmă al IPJ Bihor a avut rolul esenţial în aces caz. Fetiţa a fost găsită puţin după ora 22.00, iar dacă Gom nu ar fi reuşit să dea de urma ei, odată cu lăsarea nopţii, pericolul pentru cea mică ar fi fost şi mai mare. În plus, spun salvatorii, în momentul în care câinele a găsit-o, Gloria era într-un lan de grâu din care nu putea fi văzută.

Gom

Poliţiştii bihoreni atrag încă o dată atenţia părinţilor şi îi sfătuiesc pe aceştia să îşi supravegheze îndeaproape copii iar în cazul în care sesizează dispariţia acestora, să alerteze de urgenţă autorităţile.

Vă mai recomandăm:

Eroul zilei. După ore întregi de căutări, Gom, un câine de urmă, a găsit o fetiţă de 2 ani şi 4 luni dispărută din curtea bunicilor

UPDATE Poliţiştii au găsit-o pe adolescenta care şi-a abandonat bebeluşul în maternitate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite