Când nu mai vezi pădurea de copaci: defrişările ilegale, între propaganda parlamentară şi posibile sancţiuni europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema defrişărilor ilegale a devenit, de săptămâna trecută, o prioritate de securitate naţională, conform deciziilor luate în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, notează Adevărul Financiar.

”CSAT a decis în acest sens ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea actualului cadru legislativ, astfel încât să existe o legislaţie coerentă, clară şi riguroasă, care să nu mai permită perpetuarea acestui fenomen (defrişările ilegale – n.red.)”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis într-un comunicat de săptămâna trecută.

Potrivit adevarulfinanciar.ro, noul Cod Silvic, care, în cele din urmă, a fost promulgat de preşedintele Iohannis în forma iniţială (acesta a fost întors de preşedinte în Parlament pentru reexaminare) nu rezolvă problema defrişărilor ilegale.

Dezbaterea publică din jurul trecerii prin Parlament a noului Cod Silvic a fost îndreptată artificial – scrie adevarulfinanciar.ro – spre tema defrişărilor ilegale, deşi paragrafele care au reprezentat subiect de controversă între preşedinte şi Parlament nu se refereau la această problemă.

Citiţi mai multe pe această temă pe adevarulfinanciar.ro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite