Eroul zilei. După ore întregi de căutări, Gom, un câine de urmă, a găsit o fetiţă de 2 ani şi 4 luni dispărută din curtea bunicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gom, cainele erou
Gom, cainele erou

O fetiţă în vârstă de doar doi ani şi patru luni a dispărut din grădina bunicilor săi. Incidentul s-a petrecut în comuna bihoreană Sârbi, astfel că zeci de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai ISU s-au mobilizat pentru a o găsi. Gom, un ciobănesc german din cadrul IPJ Bihor, a fost cel care a găsit-o teafără, la 4 kilometri distanţă de casă.

Fetiţa de nici doi ani şi jumătate se afla în grija bunicilor săi, din comuna Sârbi. Copila se juca în grădină, sub supravegherea bunicului său, sâmbătă seara.

La un moment dat, bărbatul s-ar fi urcat într-un cireş şi ar fi scăpat-o din ochi pentru câteva clipe. Când a observat că nepoata lui lipseşte, a alertat autorităţile. “Am fost sesizaţi sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, despre faptul că o minoră a dispărut din grădina bunicilor săi. La faţa locului au fost mobilizaţi poliţiştii de la posturile de poliţie arondate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost demararate căutările, la acestea participând şi câinele de urmă al Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Bihor”, a precizat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Echipele de căutare au periat toată zona şi, cu ajutorul câinelui de urmă, au reuşit să o găsească pe micuţă, la aproximativ patru kilometri distanţă de casă, la marginea satului.

“A fost găsită teafără, în jurul orei 22.15, la ieşirea din localitate. Din fericire fetiţa era bine şi a fost reînapoiată familiei”, a mai precizat Alina Dinu.

Potrivit autorităţilor, un rol esenţial în acest caz cu deznodământ fericit l-a avut câinele de urmă. Gom, în vârstă de nouă ani, antrenat de agentul principal Florin Mitra din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Bihor i-a condus pe poliţişti şi jandarmi pe uliţele satului, pe urmele fetiţei, reuşind să o găsescă şi evitând astfel o tragedie. Poliţiştii atrag atenţia părinţilor şi îi sfătuiesc pe aceştia să îşi supravegheze îndeaproape copii.

“Părinţii sunt sfătuiţi să îi supravegheze atent pe minori iar în cazul în care sesizează dispariţia acestora, să alerteze imediat autorităţile. În astfel de cazuri, copii se află într-un real pericol iar primele ore sunt decisive, de aceea sesizarea deîndată a dispariţiei este esenţială”, a subliniat subcomisarul Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite