FOTO Parcarea subterană din Rogerius închide circulaţia tramvaielor. Care este stadiul lucrărilor

0
0

Locul fostului cort din faţa Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" a fost luat de săpături adânci, până în august 2016 urmând să se amenajeze o parcare subterană, dar şi una supraterană cu o capacitate de 410 locuri.

În toamna anului trecut,  SC Administraţia Domeniului Public SA a început lucrările la parcarea subterană de pe strada Corneliu Coposu. Lucrările sunt efectuate de către firma SC Construcţii Bihor, care până acum a deviat reţelele electrice, a realizat săpătura generală şi organizarea şantierului, s-au realizat fundaţiile izolate, s-au montat stâlpii din prefabricate. În prezent se lucrează la realizarea armăturilor de jur-împrejur.

Legat de această investiţie, Liviu Andrica, directorul ADP a menţionat că, pentru a nu încurca traficul din zonă, se vor face săpături sub liniile de tramvai pe perioada vacanţei şcolare de primăvară, când se va realiza pasajul subteran pietonal care va face legătura între parcare şi Centrul de afaceri cu produse agroalimentare – Piaţa Rogerius.

Conform proiectului, parcarea va avea 412 locuri şi va fi organizată astfel: un demisol cu o capacitate de parcare de 193 maşini, un parter neacoperit cu o capacitate de parcare de 219 maşini şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între parcare şi Centrul de afaceri cu produse agroalimentare – Piaţa Rogerius.

Lucrarea va trebui finalizată în 11 luni, valoarea contractului fiind de 14.363.800 lei fără TVA.

În ce priveşte amenajarea Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius acesta a fost finalizat la sfârşitul lunii decembrie 2015.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite