FOTO Hotel de trei stele în Cetatea Oradea. Cât costă o noapte de cazare în camerele locuite odinioară de ofiţerii austrieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Oradea, perla oraului de pe Criş, găzduieşte un hotel ce a fost reabilitat cu fonduri europene, hotel deschis publicului, în camerele lui fiind cazaţi odihioară ofiţerii austrieci.

Hotelul Cetăţii are o suprafaţă de 1.440 mp şi este format din Corpul D cu 11 camere şi Corpul E cu 6 camere. Totodată, hotelul dispune de 80 mp de terasă, spaţiu tehnic la subsol, spaţiu de preparare şi servire a micului dejun, cafe bar şi depozite, dar şi două săli de conferinţe. Administratorul hotelului va pune la dispoziţia municipiului Oradea, cu titlu gratuit, 3 camere în vederea cazării artiştilor cu care Primăria are parteneriate de colaborare.

”Spaţiul de cazare a fost dotat cu mobilier, dotări PSI, televiziune prin cablu şi TV, dar administratorul are posibilitatea de a dota spaţiul cu aparatură şi alte obiecte de mobilier pe care le consideră necesare. De menţionat că în curând urmează să fie organizate licitaţii pentru a se amenaja în Cetatea Oradea trei cafenele, o cofetărie, două restaurante, o brutărie şi o vinotecă”, a completat Gabriela Arghiroiu.

image

Hotel Cetatea Oradea Primul vizitator găzduit în hotelul din Cetate este un cetăţean străin, un suedez. “Îmi place să cred că azi, nu numai că inaugurăm un hotel, dar şi un brand. Ne dorim ca aceasta să fie prima locaţie exterioară pentru turiştii care vin în Băile Felix. Preţurile sunt de 30 euro pentru o cameră single, 35 euro pentru o cameră dublă şi 50 de euro pentru un apartament, toate cu mic dejun inclus. Camera cu cea mai mică suprafaţă este de 20,5 mp, asta în condiţiile în care suprafaţa camerelor la un hotel de 4 stele trebuie să fie de minim 18 mp”, a precizat Adrian Marchiş, directorul hotelului.

Hotelul a fost reabilitat pe fonduri europen şi face parte din proiectul Reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. Suma lunară pe care administratorul hotelului o plăteşte nu reprezintă o chirie, ci o contribuţie la cheltuielile de administrare ale Cetăţii Oradea. Hotel Cetatea Oradea „Este binevenită deschiderea acestui hotel, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni a existat o creştere semnificativă a numărului de turişti, în luna august peste 5000 de turişti vizitând Cetatea”, a menţionat Gabriela Arghiroiu, şef Serviciu Management Cetatea Oradea.

Contractul de administrare între Primăria Oradea şi S.C Pod Serv Com S.R.L a fost semnat pe data de 10 august 2016, pe o perioadă de 5 ani, perioadă în care administratorul nu va schimba destinaţia spaţiului atribuit.

image

 ”Pentru noi, preluarea în administrare a acestui hotel a fost o provocare. Eu îmi doresc promovarea turismului bihorean, alături de APTOR participăm la toate târgurile unde promovăm şi Cetatea Oradea, care trebuie să devină un important reper turistic. Deoarece în Băile Felix vin turişti din foarte multe zone, ne dorim să îi atragem pe cât mai mulţi aici, în Cetate, dar pentru asta trebuie să avem aici cât mai multe programe şi evenimente. Vizitatorii trebuie să ştie că atmosfera din Cetatea Oradea este foarte plăcută, că este o zonă liniştită şi foarte aproape de centrul oraşului.”, a punctat Jean Podilă, directorul firmei care va administra hotelul.

Pentru administrarea hotelului a fost organizată o licitaţie publică deschisă în data de 24 mai 2016, la care au participat doi ofertanţi. Începând cu 1 ianuarie 2017, în Cetatea Oradea se va deschide şi o Casă a căsătoriilor, care va contribui la creşterea numărului de vizitatori.

image
Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite