FOTO Cum va arăta Dorobanţul de Oradea. Lucrări de peste 5 milioane de lei pentru al doilea Corso al oraşului

0
0
Strada Vasile Alecsandri
Strada Vasile Alecsandri

Primăria Oradea a finalizat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri, proiectul urmând să fie supus aprobării consilierilor locali în şedinţa ordinară din data de 30 martie.

Municipalitatea orădeană a anunţat că indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind amenajarea străzii Vasile Alecsandri în pietonală vor fi supuşi aprobării Consiliului Local, în şedinţa din această lună. Potrivit proiectului, strada Vasile Alecsandri „va fi transformată în stradă pietonală, cu acces pentru aprovizionare într-un anumit interval orar, care va fi stabilit de Primăria Oradea la finalul lucrărilor”.

Suprafaţa care umează să fie amenajată este de 4.232,74 mp, urmând să fie realizată atât canalizarea pluvială, cât şi reţeaua de iluminat public. De asemenea, proiectul prevede plantarea a 12 arbuşti. Durata de execuţie este de 10 luni, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de 5,3 milioane lei (1,17 milioane euro), cu TVA inclus. Primăria Oradea a menţionat că finanţarea va fi asigurată de la bugetul local, urmând ca, ulterior, proiectul să fie cuprins pe lista proiectelor cu finanţare europeană.

„După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom demara procedura de licitaţie în vederea începerii lucrărilor în cel mai scurt timp. Ne dorim ca, până la finele anului, strada Alecsandri să fie amenajată şi să continue astfel zona pietonală din Piaţa Unirii. Ne dorim ca în viitor să legăm zona centrală de Cetatea Oradea, în aşa fel încât turiştii care vizitează oraşul nostru să ajungă mai uşor la principalele puncte de atracţie”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite