FOTO Cum arată unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Targul de Craciun de la Oradea
Targul de Craciun de la Oradea

Sub sloganul „Simte magia Crăciunului” un oraş din România se aliniază celor mai mari oraşe europene, precum: Viena, Budapesta sau Praga, dar şi celor româneşti: Sibiu, Cluj-Napoca sau Bucureşti, în intenţia de a reda magia şi spiritul sărbătorilor de iarnă, pe toata perioada lunii decembrie.

Cei care trec pragul Târgului de Crăciun din Oradea sunt introduşi în lumea de poveste a sărbătorilor de iarnă. În acest an, Oradea este împodobită cu 14 km de ghirlande şi circa 300 medalioane şi figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, oameni de zăpadă.

Valoarea lucrărilor şi componentelor aferente iluminatului public de sărbători este de circa 500.000 euro, realizarea instalaţiilor electrice luminoase fiind asigurată de către firma Luxten, gratuit, conform contractului de concesiune. Pentru toate instalaţiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% faţă de becurile normale.

Targul de Craciun  Oradea

În premieră, în Piaţa Unirii, a fost montată o roată gigantică, ce îi ridică la 16 metri înălţime pe cei mai curajoşi dintre participanţii la târg.

Totodată, cei mici dar şi cei mari sunt invitaţi la distracţie şi creativitate în cele trei zone de distracţie şi veselie: Atelierul lui Moş Crăciun - atelier de manufactură ceramică îi aşteaptă cu multă culoare şi veselie, luni-joi, între orele 14.00-20.00, vineri-duminică, între orele 12.00-20.00; Carusel Roată şi simulator 3 D - distracţie şi adrelalină în Piaţa Unirii, Patinoar - distracţie şi voie bună pe patine sub perdea de mii de beculeţe, luni-joi, între orele 14.00-21.00, vineri-duminică, între orele 12.00-22.00. Anul acesta, patinoarul este amenajat în zona Băncii Feroviare, iar în apropierea scenei, sunt amenajate căsuţele pentru comercianţi.

O altă noutate este amplasarea în Piaţa Unirii a unui cort încălzit de 200 mp, în apropierea bradului, cu foi transparente, în care vizitatorii vor putea lua masa.

Târgul de Crăciun Oradea este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi finanţat de Primăria Municipiului Oradea.

GALERIE FOTO cu Târgul de Crăciun 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite