Focuri de armă, pentru prinderea unui bihorean care a lovit cu toporul maşina poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Ştei, a fost ieri protagonistul unui adevărat film de acţiune, după ce a ameninţat cu toporul un bărbat, iar apoi, urmărit fiind de poliţişti, a refuzat să predea cuţitele şi toporul pe care le avea asupra sa. Pentru a-l linişti, poliţiştii bihoreni l-au împuşcat în picior.

Update, ora 17.00

Bărbatul a fost dus cu o Ambulanţă până la Ştei. Aici s-a izolat în locuinţă refuzând  să le deschidă uşa oamenilor legii care îl căutau pentru a-l duce la audieri la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. Mai multe ore poliţiştii au negociat cu bărbatul ca să le deschidă, dar fără niciun rezultat. În cele din urmă poliţiştii au spart uşa şi l-au găsit pe bărbat într-o baltă de sânge provocată de scoaterea pansamentului şi a atelelor care-i susţineau piciorul. Agresorul a fost transportat din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe Oradea pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare dar şi pentru a fi reevaluat din puct de vedere psihologic.

Update, ora 9.50

Silviu Balaşcău a fost transferat în această dimineaţă la Spitalul de Neuropsihiatrie din Oradea, după ce aseară a agresat personalul de la terapie intensivă, de la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea. „Problemele medicale rezultate în urma împuşcării au fost rezolvate, dar pacientul are probleme de natură psihiatrică. În această noapte a agresat personalul medical de la terapie intensivă, iar în această dimineaţă a fost transferat la spitalul de neuropsihiatrie", a spus Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Poliţiştii Seviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au fost solicitaţi ieri să intervină pentru imobilizarea unui suspect recalcitrant, înarmat cu două cuţite, un topor şi pietre, în Ştei. „Suspectul refuzase în mod constant să se supună solicitărilor poliţiştilor rutieri şi de ordine publică de a lăsa armele albe, mai mult, a încercat să lovească poliţiştii de intervenţie rapidă cu cele două cuţite şi cu pietre. Pentru dezarmarea şi imobilizarea suspectului, poliţiştii l-au somat în mod legal, au efectuat patru focuri de armă în plan vertical şi, pentru că persoana recalcitrantă nu s-a supus, a mai fost tras un al cincilea cartuş înspre suspect, care i-a provocat leziuni la nivelul gambei stângi, fără a-i pune viaţa în pericol", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Ameninţări cu toporul

Silviu Balaşcău, în vârstă de 34 de ani, din Ştei, a fost urmărit de poliţiştii rutieri şi de ordine publică pe mai multe străzi din localitatea Ştei, după ce, în jurul orei 11.30, un localnic de 42 de ani a sesizat Poliţia Ştei că, în timp ce se afla într-o benzinărie de pe raza localităţii bihorene Lunca, a fost ameninţat cu un topor de suspect, care şi-a alimentat propriul vehicul cu carburant şi a plecat în trombă, fără să achite contravaloarea carburantului. „Mai mult, odată depistat în trafic de poliţişti pe o stradă din Ştei şi somat să oprească şi să coboare din autovehicul, bărbatul a lovit cu toporul capota faţă a autoturismului de serviciu al poliţiştilor, şi, ameninţând cu toporul, şi-a continuat deplasarea pe o stradă alăturată din Ştei, urmat fiind de două echipaje de poliţie,  fiind solicitată intervenţia luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Bihor", a spus Alina Dinu.

La spital

Ambulanţa prezentă la faţa locului i-a acordat bărbatului îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la spital, unde i-au fost recoltate şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj asupra poliţiştilor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite