EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 Bihor: Peste 400 de elevi au renunţat la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Aproximativ 600 elevi din cei 5.230 de absolvenţi de clasa a Vlll-a din judeţul Bihor nu susţin examenul de Evaluare Naţională, necesar pentru admiterea la liceu.

„Aceşti elevi optează pentru învăţământ special, profesional sau dual", a precizat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La probele care se desfăşoară între 14 şi 17 iunie, s-au înscris 4.606 elevi, dintre care un număr de 25, care au situaţii medicale aparte, vor susţine examenul în condiţii speciale.

În judeţul Bihor sunt amenajate 50 de centre de examen, din care 21 vor fi pregătite şi pentru elevii cu situaţii speciale. „Centrele de examen şi cele de evaluare au fost pregătite şi dotate corespunzător pentru a se asigura condiţii optime tuturor candidaţilor”, a transmis Inspectoratul Şcolar.

Primul examen, programat marţi de la ora 9, este cel la limba şi literatura română, joi copiii vor susţine proba scrisă la matematică, iar vineri cea la limba şi literatura maternă.

Toate examenele vor debuta la ora 9, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele  evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a este de două ore.

Rezultatele se vor afişa începând din 23 iunie, iar cele finale pe data de 30 iunie 2022, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui. 

Elevii care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei, dar şi elevii ucrainieni se pot înscrie direct la liceu, fără a fi nevoiţi să susţină Evaluarea Naţională.

Vă recomandăm şi: 

Evaluare Naţională 2022. Psiholog şcolar: „Emoţiile sunt fireşti, iar elevii le pot face constructive”

Proiect pentru energie ecologică, în valoare de peste 64 milioane euro, pe locul unei uriaşe halde de şlam

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite