Evaluare Naţională 2016. Trei poveşti de succes ale elevilor de 10: „Sunt mândră că sunt româncă şi vreau să profesez în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 din cei peste 4.500 de elevi bihoreni care au susţinut examenele la Evaluarea Naţională 2016 au reuşit să obţină media 10. Trei dintre elevii din nota 10, interpelaţi de ziarul „Adevărul”, spun că examenul a fost unul destul de accesibil.

Bucurie mare pentru trei elevi orădeni de la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna”. Ei se numără printre cei 16 fruntaşi ai judeţului care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională 2016. În spatele rezultatelor stau multe ore de muncă, ambiţie şi multă pasiune.

Isabelle Yvette Indig este descrisă de către directorul Şcolii Gimnaziale “Oltea Doamna” Oradea ca fiind colecţionara de medalii a şcolii. De-a lungul celor patru ani, a reuşit să adune zeci de diplome, medalii dar şi performanţa de a încheia anii de studiu cu media generală 10, fiind şefă de promoţie.

A muncit şi s-a pregătit mult pentru Evaluarea Naţională. Obişnuită cu nota maximă, Iza a fost copleşită de emoţii când a aflat că are media 10.

“Este extraordinar. Am învăţat mult, dar cu plăcere. Cred că acest rezultat se datorează faptului că am fost perseverentă, şi mi-a plăcut ce am făcut”, ne-a mărturisit eleva de nota zece.

image

Ultimul an a fost unul plin pentru ea. S-a pregătit constat, atât la şoală cât şi în particular. A pierdut numărul testelor suplimentare pe care le-a rezolvat, în timp ce zilele libere aproape că nu au existat.

“Am depus multă muncă, dar tot ce am făcut am făcut cu plăcere. Subiectele nu au fost foarte uşoare, şi tocmai de aceea mă bucur şi mai mult că am reuşit. Am fost şefă de promoţie, iar acest lucru mi-a dat multă încredere, m-am simţit apreciată şi respectată” a punctat Iza.

Se va înscrie la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea, la specializarea biologie-chimie, intensive engleză.

“Îmi doresc să devin medic oftalmolog. Mă pasionează optica. Sunt modestă şi îmi doresc să rămân aşa, să ajut oamenii şi să mă implic în acţiuni de caritate. Sunt mândră că sunt româncă şi vreau să profesez în România. Nu contează banii, contează să pot ajuta cât mai mulţi oameni”, ne-a mărturisit Iza.

La cei 14 ani, Iza are la activ multe ore de voluntariat şi o dorinţă enormă de a se implica în cât mai multe acţiuni caritabile.

Un alt elev de nota zece este Iulian Deac, şi el elev la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna” din Oradea. A muncit mult, mai ales în ultimul an, dar rezultatele confirmă că efortul a meritat.

image

“M-am pregătit şi suplimentar, astfel că uneori mergeam la ore şi veneam acasă cu o temă de zece teste. A fost un efort să mă pregătesc pentru acest examen, dar cred că rezultatele arată că a meritat”, ne-a spus Iulian.

Şi el va opta pentru Colegiul Emanuil Gojdu, specializarea Matematică-Informatică, bilingv.

“Mă orientez spre designer web sau programator video. Vreau să rămân în România, pentru că îmi doresc să o transform în ceva mai frumos, să o fac să evolueze în ochii oamenilor din exterior. O văd ca o ţară medie, momentan, dar cum este pe locul doi la viteza de internet, cred că poate fi exploatată în acest domeniu” susţine Iulian.

Felix Pop este şi el unul dintre cei 16 elevi de nota 10. Nu ar fi reuşi să obţină un astfel de rezultat dacă nu ar fi muncit mult.

image

“M-am pregătit destul de mult. Am luat şi ore în particular, dar am  învăţat mult de unul singur, în special la matematică. Oarecum mă aşteptam să iau 10 la Matematică, dar la Română nu eram sigur. A fost o surpriză plăcută”, ne-a spus Felix.

Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu” este prima lui opţiune, profilul Matematică-Informatică. Îşi doreşte să devină programator, însă nu ştie dacă după finalizarea studiilor va opta pentru România sau va trece graniţele ţătii.

Alături de elevi, emoţiile examenului le-au trăit părinţii dar şi profesorii. Imediat ce notele au fost comunicate şcolii, pe chipul Florinei Musca, profesor de matematică la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna” şi diriginta celor trei elevi de nota 10, s-a putut citi o mare bucurie şi satisfacţie profesională. Muncitori, isteţi, inteligenţi, şi perseverenşi. Aşa i-a descris pe cei trei elevi.

image

“Prin perseverenţă au reuşit această performanţă. Despre Iza pot să vă spun că a fost un copil iubit în clasă, fiind prietena tuturor. Un copil care a ştiut să-şi înţeleagă colegii, să se apropie de ei, un copil care se ştia distra, dar şi un elev dorit de orice profesor. Ca dirigintă, am avut parte de o clasă deosebită”, ne-a spus prof. Florina Musca, diriginta elevilor de nota 10.

image

Va mai recomandam:

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Bihor. 16 elevi au obţinut media 10 la examenul maturităţii

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite