Eurodeputatul Laszlo Tokes: "Este un act împotriva umanităţii şi totodată este un caz foarte periculos deoarece poate contribui la întărirea xenofobiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Laszlo Tokes a reacţionat la atacul terorist din Franţa. Acesta a afirmat că gestul teroriştilor este unul incalificabil, şi în acelaşi timp Europa trebuie să fie mai unită ca niciodată.

“Nimic în lume nu poate legitima un astfel de act barbar şi brutal. Este un act împotriva umanităţii şi totodată este un caz foarte periculos deoarece poate contribui la întărirea xenofobiei şi a  sentimentelor împotriva imigranţilor”, afirmat europarlamentarul Tokes.

Potrivit acestuia, terorismul reprezintă una dintre principalele ameninţări la adresa siguranţei cetăţeanului. Nu este o noutate că au loc multe campanii de combatere a terorismului, sau campanii de conştientizare a pericolului pe care îl prezintă.

“Are loc o globalizare a terorismului şi este foarte important ca Europa Unită, Uniunea Europeană să se ridice cu toate posibilităţile, prin toate mijloacele împotriva escalării acestui terorism ”, a mai spus Laszlo Tokes.

Redacţia cotidianului umoristic Charlie Hebdo din Paris miercuri ţinta unui atac terorist. Doi bărbaţi mascaţi au intrat în clădire în jurul orei 11:30 şi au deschis focul cu arme Kalaşnicov asupra jurnaliştilor. În urma atentatului au murit 12 oameni dintre care doi poliţişti.

Printre cei ucişi a fost şi directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier, cunoscut ca şi caricaturistul Charb care conducea ziarul din anul 2009. În vârstă de 47 de ani, jurnalistul a fost inclus pe lista ţintelor Al Qaeda, în 2013, pentru că a realizat caricaturi ale profetului Mohamed.

De mai multe ori a primit ameninţări cu moartea. În timpul atacului a fost ucis şi poliţistul desemnat să-l păzească pe Charb.

Potrivit martorilor atacul a durat între cinci şi zece minute şi a lăsat în urmă un adevărat carnagiu.

Preşedinte Francois Hollande s-a dus la sediul săptămânalului satiric şi a catalogat atacul ca fiind unul terorist. ”Franţa îi va găsi pe cei responsabili”, a declarat preşedintele. Din păcate, la 48 de ore de la producerea atacului, cei doi terorişti sunt de negăsit.

Mai puteti citi:

VIDEO Laszlo Tokes: „Rolul partidului Comunist Român a fost preluat de UDMR. Populaţia este zăpăcită şi dusă în eroare de UDMR”

Eurodeputatul Tokes Laszlo a afirmat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi pentru delapidare de fonduri în cazul Centrului Ady din Oradea.

FOTO László Tőkés a arborat, la Oradea, steagul secuiesc şi cel al UE. Steagul românesc nu intră în discuţie

În această vară, eurodeputatul maghiar László Tőkés a arborat la cabinetul din Oradea steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesciar acum a venit rândul arborării celui al Uniunii Europene. Tőkés are de gând ca în perioada următoare să-l arboreze pe cel al „regiunii Partium”, în timp ce despre arborarea steagului României nici nu poate fi vorba, în perioada următoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite