VIDEO Franţa lansează o campanie pentru a descuraja tinerii să se alăture jihadiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa lansează o campanie media pentru a descuraja tinerii să se alăture jihadiştilor FOTO Guvernul francez
Franţa lansează o campanie media pentru a descuraja tinerii să se alăture jihadiştilor FOTO Guvernul francez

Guvernul francez a lansat în această săptămână un clip video şi un website destinate să-i descurajeze pe tinerii din Hexagon să se alăture musulmanilor extremişti din Siria şi Irak, informează BBC News.

Deoarece recrutorii afiliaţi Statului Islamic folosesc tot mai mult mijloacele moderne de comunicare, autorităţile franceze, confruntate recent cu cele mai sângeroase atentate teroriste, au decis să iniţieze o campanie prin care să le prezinte tinerilor pericolele la care se expun dacă interacţionează cu jihadiştii.

În cadrul unui montaj video de circa două minute, un militant al Statului Islamic abordează un tânăr prin reţeaua Facebook şi îl întreabă dacă vrea să lupte în Siria sau Irak. Videoclipul creionează în primele minute sentimentul de camaraderie în război, însă la un moment dat imaginile sunt intercalate cu scene dure precum răstigniri, oameni aruncaţi de la înalţime sau târâţi în spatele unui camion.

Clipul sugerază de asemenea privitorului că acesta, în cazul în care se va alătura unei grupări jihadiste, va fi complice la uciderea civililor, iar într-un final va fi la rândul lui omorât, departe de casă.

Autorităţile franceze au lansat în cadrul acestei campanii şi website-ul www.stop-djihadisme.gouv.fr, un loc unde sunt postate informaţii cu privire la modul în care un tânăr poate fi descurajat să se alăture unei grupări radicale. 

„Vom difuza acest videoclip în spaţiul virtual, pe reţele de socializare, cu speranţa că va fi vizionat de cât mai mulţi tineri”, a declarat şeful departamentului de comunicare a guvernului francez, Pietris Christian.

Peste 1.000 de rezidenţi francezi s-au alăturat sau au de gând să se alăture grupurilor extremiste din Irak şi Siria, mai notează BBC.


 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite