Dispută pentru custodia nepotului vedetei TV Olivia Steer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumnatul Oliviei Steer, Zsolt Lokodi, a început demersurile legale pentru a primi tutela copilului după moartea soţiei. Bărbatul spune că ar vrea ca fiul său, Alex, să fie mutat la Târgu Mureş în luna septembrie, înainte de începerea anului şcolar.

Zsolt Lokodi a apelat la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Bucureşti pentru a obţine tutela fiului său. După moartea Laviniei Steer, Alex, în vârstă de cinci ani, este îngrijit de Olivia Steer şi mama ei, Elena, în Bucureşti. „Îmi doresc tutela copilului şi nu îmi este ruşine cu asta. Sunt tatăl lui”, a spus Zsolt Lokodi.

„M-am consultat cu psihologi şi am înţeles că Alex a trecut printr-un şoc emoţional la moartea mamei lui. De aceea nu aş vrea să-l mut direct din Bucureşti în Târgul Mureş, ci să-l obişnuiesc cu noul mediu treptat”, a specificat bărbatul. Lokodi îşi doreşte ca Alex să se mute cu el înainte de 15 septembrie, când încep cursurile pregătitoare pentru anii de şcoală.

Consiliere psihologică

„Familia Steer îmi permite să văd copilul dar nu sunt de acord să duc băiatul în vizită în Târgu Mureş”, a mai explicat Lokodi. Bărbatul a apelat la Direcţia Copilului pentru a obţine o mediere. „M-am întâlnit cu bunica lui Alex la sediul instituţiei, dar nu a fost de acord cu varianta propusă de mine”, spune Lokodi.

Aşa cum ne-au informat reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, cazul este confidenţial. Cu toate că nimeni nu a deschis încă un proces, bunica lui Alex luptă pentru a păstra copilul. 
„L-am crescut pe Alex alături de Lavinia, timp de cinci ani. De la moartea mamei, băiatul nu poate dormi dacă nu suntem lângă el eu sau Olivia. Medicul ne-a recomandat să ţinem copilul într-un mediu familiar, cu oameni pe care-i cunoaşte. Băiatul face logopedie, dar şi consiliere”, a explicat Elena Steer.

Conform legii, instanţa este însă singura soluţie pe care cele două părţi o au  pentru a media conflictul. „Dacă tutela a fost a mamei, după moartea acesteia, doar instanţa poate decide cărei rude îi va reveni custodia”, a spus avocatul Alina Avram.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite