Descoperire şocantă în Bihor. Un bărbat dat dispărut a fost ucis la comanda soţiei şi a iubitei acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto L.G> / Sursa arhivă personală
Foto L.G> / Sursa arhivă personală

Un bărbat în vârstă de 45 ani din Bihor, dat dispărut în luna decembrie a anului trecut, a fost găsit mort, miercuri noaptea, 13 aprilie, anchetatorii descoperind că a fost victima unei crime puse la cale de soţia lui şi de iubita acesteia.

Venkli István a fost dat dispărut de familie pe 21 decembrie 2021, iar rudele sale au dat zeci de anunţuri pe reţelele de socializare, atât în România, cât şi în Ungaria, în speranţa că va fi găsit în viaţă. 

Bărbatul a fost, însă, ucis, după cum au descoperit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au dezvăluit, joi, 14 aprilie, că el a fost victima unui complot pus la cale de soţia lui, cu care are doi copii, şi de iubita femeii, care era verişoara lui. 

Cele două voiau să scape de bărbat, care le stătea în cale, şi i-au plătit 40.000 lei unui bărbat din Valea lui Mihai, Nagy Ioan, un individ cu multiple condamnări şi cunoscut ca recuperator. 

Nagy a comis crima în seara de 18 decembrie, în cârdăşie cu verişoara victimei. Cei doi l-au chemat pe Venkli la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde victima a fost lovită în cap cu un topor şi înjunghiată cu multiple lovituri de cuţit. Apoi, cadavrul a fost urcat în maşină şi transportat pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde a fost îngropat. 

Dispariţie ciudată

Pe 21 decembrie, Venkli István era dat dispărut la Poliţie chiar de soţia sa care susţinea că a ieşit din casă în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2021, iar de atunci nu a mai dat niciun semn de viaţă. 

Rudele bărbatului au negat că acesta să fi avut probleme ori vreo depresie. În plus, în timpul audierilor, anchetatorii au observat că soţia victimei dădea declaraţii contradictorii. După mai multe interogatorii, spun surse din anchetă, femeia a venit cu o nouă variantă: soţul ar fi lovit-o, ea l-a împins iar în cădere, bărbatul s-a lovit cu capul de gresie şi a murit, motiv pentru care, speriată fiind, ar fi aruncat cadavrul în Crişul Repede.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi scafandri, coordonaţi de procuror, au căutat în ultima săptămână cadavrul, dar în zadar. Între timp, însă, în urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit amantlâcul dintre cele două femei, dar şi faptul că acestea au făcut plăţi periodice către interlopul din Valea lui Mihai, iar miercuri seara, în timpul unei noi runde de audieri, verişoara bărbatului a recunoscut tot şi i-a condus şi la locul unde se afla îngropat cadavrul.   

În aceeşi seară, cele trei persoane implicate în crimă - atât cele două femei, cât şi bărbatul pe care l-au plătit - au fost reţinute, pentru 24 de ore, sub acuza de omor calificat. 

Cadavru în carieră

Într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, anchetatorii arată că victima a fost ademenită în pădure de verişoara sa, pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Bărantău. Acolo, a fost lovit de criminal, în zona capului, cu două lovituri cu un topor, după care atât bărbatul cât şi femeia "i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală", provocându-i decesul.

Cadavrul, susţin anchetatorii, a fost îngropat pe un câmp de lângă oraşul Valea lui Mihai, în apropierea unei foste cariere de nisip. Potrivit procurorilor, cei trei au recunoscut comiterea faptei şi urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani. 

Vă recomandăm şi: 

Dorel de la Primărie. Sute de litri de acid sulfuric, turnaţi în puţul de apă potabilă al unui sat din Bihor VIDEO

Afacerista din Bihor care a transformat judeţul în depozit pentru gunoaiele italienilor a fost trimisă în judecată

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite