Cum să pregăteşti cele mai gustoase şi energizante smoothie-uri. Reţetele bucătarului Mihai Cristian

0
0

În sezonul estival, hidratarea este foarte importantă. Smoothie-urile pot fi alegerea perfectă a micului dejun în zilele de vară. Pot fi preparate din fructe sau legume, astfel că asigură un plus de nutrienţi necesari organismului.

Dacă sunt consumate la micul dejun, smoothie-urile pot asigura organismului energia necesară întregii zile.Cele mai energizante sunt cele în care se adaugă un ingredient verde. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm 3 reţete de smoothie-uri energizante.

Smoothie healthy Chef

1 avocado bine copt

ghimbir, după gust (de preferat o cantitate mică)

250 ml lapte

2 linguri miere

20 g vişine congelate

“Se pun în blender avocado şi ghimbirul, tăiate bucăti, vişinele, laptele şi mierea, amestecându-se până se obţine un suc dens. În funcţie de preferinţe, se poate dilua sucul adăugând câteva linguri de lapte”, a precizat Mihai Cristian.

Smoothie cu broccoli, spanac, morcovi şi portocale

Despre spanac şi broccoli se ştie deja că reprezintă o sursă excelentă de magneziu, vitaminele A, C, K, E, acid folic şi betacaroten. De asemenea, aceste vegetale sunt şi excelente diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Combinaţia de morcovi, portocale, spanac şi broccoli îţi va aduce necesarul de energie de care ai nevoie pentru întreaga zi.

150 ml suc de portocale sau apă

4-5 bucheţele de broccoli

o mâna de spanac

1 măr

2 portocale

1 morcov

miere, opţional

“Într-un blender punem mărul, portocalele, morcovul - tăiate bucăţi , broccoli, spanacul, mierea şi apa/sucul de portocale şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă”, explică chef Mihai Cristian.

Green Smoothie

Este un smoothie energizant, delicios şi perfect pentru slăbit. Aceasta combinaţie de măr, spanac şi ţelină ajută la eliminarea toxinelor din organism.

150-200 ml apă

1 banană

1 bucăţică de rădăcină de ţelină

1 măr

1 kiwi

suc de la o jumătate de lămâie

o mână de spanac

10 sâmburi de migdale

câteva frunze de mentă

“Într-un blender adăugăm banana şi rădăcina de ţelină, tăiate bucăţi, mărul, fără cotor şi tăiat bucăţi, kiwi curăţat şi tăiat în patru bucăţi, spanacul, sâmburii de migdale, sucul de lămâie şi menta şi amestecăm până obţinem un suc gros. Putem să mai adăugăm puţină apă, dacă preferăm un suc mai diluat”, ne-a explicat chef Mihai Cristian.

Vă mai recomandăm:

Cum să alegem cele mai bune vinete. Secretul dezvăluit de cultivatori pentru a evita fără greşeală legumele amare sau iuţi

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite