Criza le-a făcut pe orădence să uite de obiceiul de a-şi împrospăta garderoba de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii magazinelor de haine s-au plâns de vânzările slabe, de dinaintea Sărbătorii Paştelui. Tradiţia împrospătării garderobei pentru noaptea de Înviere a fost sacrificată de către orădeni, pe altarul crizei.

Anul acesta, Cornelia Popa (28 ani) nu a mai cheltuit banii pe ceva nou, de îmbrăcat, numai fiindcă a fost sărbătoare, deşi obişnuia să facă acest lucru, încă din copilărie. „Îmi aduc aminte că bunica mea îmi spunea întotdeauna că la slujba de Înviere trebuie să porţi haine noi", spune Cornelia. Aşa a şi făcut, an de an, chiar dacă a fost vorba numai despre o bluză nouă sau o pereche de pantofi. „Anul acesta nu mi-am mai permis să dau banii pe haine. Salariul meu este acelaşi ca în 2010, dar preţurile sunt prea mari, şi la alimente, şi la haine, ca să-mi mai permit un asemenea lux", a recunoscut Cornelia.

Vânzări sub aşteptări

Ioana Şandor este vânzătoare la un magazin dintr-un centru comercial. Deşi a avut marfă la preţ redus, nu se poate lăuda cu vânzări deosebite, de Paşte. „Din zece cliente care intrau în magazin, una singură cumpăra ceva. Lucrez de trei ani în acest magazin, dar încă nu am avut un Paşte atât de slab", a spus Ioana Şandor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite