Colegiul Medicilor Bihor riscă evacuarea din sediul impropriu, la sfârșitul lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de un an, Colegiul Medicilor Bihor nu are un spațiu adecvat în care să-și desfășoare activitatea. Neurochirurgul Dumitru Mohan, președintele Colegiului Medicilor Bihor, este revoltat de faptul că, de la evacuarea din fostul sediu, medicii sunt duși cu zăhărelul, de către autoritățile în măsură să le rezolve problema. Până și spațiul pe care îl ocupă în prezent are ca termen de evacuare data de 30 aprilie 2010.

Colegiul Medicilor Bihor își desfășoară activitatea într-o singură cameră, pe strada Gheorghe Barițiu, spațiu care va trebui evacuat până la sfârșitul lunii aprilie. „Nu putem asigura desfășurarea în condiții civilizate a activităților noastre specifice", se plânge Dumitru Mohan. „Demersurile noastre repetate, de peste un an, verbale și scrise, către Consiliul Județean al județului Bihor și Consiliul Local al Municipiului Oradea, pentru repartizarea unui spațiu corespunzător, nu s-au soldat cu niciun rezultat, uneori primind răspunsuri ilare", relatează președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Importanți

Potrivit acestuia, fiecare medic apelează de cel puțin trei ori pe lună la serviciile colegiului. „În perioadele de avizare contractuală aglomerarea este maximă. Certificatul de membru, care este echivalent cu dreptul de liberă practică, este eliberat exclusiv de către noi. Cum relația contractuală cu casele de asigurări nu este posibilă în lipsa acestui document, considerăm de maximă importanță și urgență atribuirea unui spațiu corespunzător", conchide Mohan, subliniind că importanța Colegiului Medicilor va crește în viitorul apropiat, prin politica de descentralizare a sistemului sanitar.

În lucru

Potrivit informațiilor primite de la Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, momentan se lucrează la un protocol între municipalitate și Colegiul Medicilor. „Le vom atribui un spațiu, pe strada Rovine. Dacă se va finaliza documentația la timp, atribuirea va fi dezbătută în ședința de consiliu local, luna aceasta”, spune Carmen Cherteș. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite