Cetățean german prins cu 17.000 de cutii cu medicamente posibil contrafăcute la PTF Nădlac

0
Publicat:

Peste 17.000 de cutii cu medicamente susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în timpul unui control efectuat asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean german, potrivit Agerpres.

Medicamentele nu erau însoțite de documente de proveniență. Poliția de Frontieră
Medicamentele nu erau însoțite de documente de proveniență. Poliția de Frontieră

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Bihor precizează că cetăţeanul german, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei în data de 18 martie, fiind la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania.

Medicamente susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro

 Marfa nu era însoțită de documente de proveniență.

„La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripţionate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute. Pentru marfa transportată, şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, motiv pentru care a fost condus la sediul instituţiei pentru verificări suplimentare. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263 cutii cu medicamente, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro", precizează ITPF Bihor.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Medicamentele contrafăcute prezintă un mare risc pentru sănătate dacă reuşesc să pătrundă în farmacii şi să ajungă, în final, la bolnav. 

Amintim că, din 2019, fiecare cutie de medicamente are un cod unic pe piaţa farmaceutică. În cazul în care ar apărea două cutii cu acelaşi cod, ar însemna că una dintre ele este contrafăcută, iar în acel moment se declanşează o alertă în Sistemul naţional de verificare a medicamentelor.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite