Cel mai bun tratament pentru părul deteriorat şi uscat. Soluţia naturală dezvăluită de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uscarea cu foehnul, îndreptarea cu placa sau vopsirea pot lăsa urme deloc de neglijat asupra podoabei capilare. O soluţie o reprezintă măştile naturale, hidratante.

De cele mai multe ori, balsamurile din comerţ promit marea cu sarea dar, la finalul zilei, părul este tot uscat şi cu vârfurile despicate. O alternativă poate consta în utilizarea măştilor naturale.  Pe bază de fructe, uleiuri sau miere, acestea pot face adevărate minuni.

Masca  pe bază de fructe

Această mască ajută la hidratarea părului după ce acesta a stat  la soare sau a ajuns în contact cu apa sărată a mării. “Avem nevoie de 1 de banană,1-2 linguri ulei de măsline şi trei linguri de maioneză. Amestecul se aplică pe lungimea părului şi se lasă aproximativ 30 de minute, după care părul se poate spăla. Este indicat ca masca să nu fie aplicată până la rădăcină pentru a nu încărca părul”, ne-a explicat Olga Popoviciu, hair- stylist.

Mască din uleiuri

O altă mască numai bună pentru părul uscat poate fi preparată din ulei de măsline, ulei de ricin, vitamina A lichidă, ulei de cocos şi ulei de palmier. Toate acestea se găsesc la plafar sau la farmacie.
Mixtura funcţionează în parametrii maximi doar atunci când e aplicată călduţă, imediat după ce este frecată pentru câteva secunde între palme. În felul acesta, căldura degajată de mască ajută la deschiderea cuticulei cheratinoase a părului, ceea ce înseamnă că-l hidratează în profunzime.

Mască pe bază de miere

“Se amestecă o jumătate de cană de miere cu patru linguriţe de ulei de măsline, după care se masează părul cu solutia obţinută. Odată ce masca a fost aplicată se acoperă părul cu un prosop şi se aşteaptă 40 de minute ca să-şi facă efectul, după care clăteşte bine părul. Masca este ideală pentru părul uscat şi lipsit de strălucire”, a explicat specialistul.


 

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite