Ce a păţit un bărbat după un concurs de mâncat ardei iuţi. A gustat din cel mai dur exemplar din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: pepperjoe.com
Foto: pepperjoe.com

Participarea la un concurs de consum de ardei iute ar putea avea unele consecinţe neaşteptate, susţin medicii americani care s-au trezit cu un astfel concurent la camera de urgenţă, acuzând dureri cumplite de cap.

Bărbatul în vârstă de 34 ani participase la concurs de mâncat ardei iuţi iar în timpul competiţiei a înghiţit şi un "Carolina Reaper", considerat cel mai iute ardei chili din lume, spun medicii în revista BMJ Case Reports

Primele simptome au fost greaţa, o durere severă la nivelul gâtului urmată de o durere ascuţită la nivelul capului. Pentru că toate problemele au durat doar câteva secunde, bărbatul nu le-a dat atenţie. Însă acestea au revenit şi în zilele următoare, tot mai des, motiv pentru care s-a prezentat la spital. 

Testele efectuate pentru diferite afecţiuni neurologice au fost negative însă tomografia computerizată a arătat că mai multe artere din zona craniană s-au contractat, ceea ce, având în vedere şi simptomele bărbatului, i-a condus pe medici la un diagnostic şocant: omul suferise un sindrom vasoconstrictor cerebral reversibil.

Sindromul vasoconstrictor cerebral reversibil se caracterizează prin îngustarea temporară a arterei, adesea însoţită de dureri de cap puternice, ascuţite, săgetătoare, pe o singură parte.  Nu are întotdeauna o cauză evidentă, dar poate apărea ca o reacţie la anumite medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală sau după administrarea de droguri ilegale.

Acesta este primul caz asociat cu consumul de ardei iute, au explicat medicii, deşi subliniază faptul că mâncatul ardeiului iute a mai fost legat de constricţia bruscă a arterei coronare dar şi de atacuri de cord.

Ardeiul chili „Carolina Reaper” are o iuţime de 1,569,300 SHU confirmată de Guinness World Records la data de 19 Noiembrie 2013, devenind astfel cel mai iute ardei din lume. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite