Blestemul din familia celor patru surori pe care le-a spulberat o maşină pe trotuar. Fratele lor e în comă. În ce stare sunt tinerele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ebihoreanul.ro
FOTO Ebihoreanul.ro

Patru surori au fost spulberate de un şofer de 20 de ani, în timp ce se aflau pe trotuar, în faţa sediului Poliţiei Rutiere din Oradea. Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 28 iulie, după ce şoferul a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe trotuar. Fetele au 8, 12, 14 şi 20 de ani şi sunt din comuna bihoreană Sălard. Marţi, 31 iulie, la trei zile de la accidental teribil, două dintre cele patru surori se aflau în stare critică.

Fata de 12 ani a fost grav rănită: în urma accidentului i-a fost amputată o gambă. Sora ei de 20 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral minor şi o contuzie toracică, având starea cea mai gravă din punct de vedere medical. Totodată, fetiţa de 8 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial şi plăgi, iar cea de-a patra fată, în vârstă de 14 ani, are un traumatism cranio-cerebal minor cu escoriaţii, ea fiind externată.

Cele patru fete se întorceau din vacanţa petrecută la Cluj şi aşteptau pe trotuar ca fratele lor să vină să le ia acasă din locul în care le lăsase microbuzul. Autoturismul care le-a izbit a zburat practic necontrolat şi s-a oprit în faţa sediului de Poliţie Rutieră Oradea. Când a ajuns acolo, băiatul a găsit doar lucrurile lor împrăştiate peste tot

Jurnaliştii „Adevărul“ au vorbit cu Mirel Toma, unul dintre fraţii fetelor, cel care trebuia să le ia cu maşina atunci când s-a petrecut accidentul. El a povestit mai multe despre accident, despre starea fetelor, dar şi despre alte drame din familia lor.

„Trebuia să mă duc după ele în staţie, dar n-am apucat să ajung, că pe drum m-au sunat: «Hai, că ne-a lovit!», mi-a spus sora care între timp a fost externată. Şoferul avea viteză. A rupt un indicator cu sens unic şi a intrat pe trotuar, peste ele. Le-a luat de pe trotuar“, explică Mirel Toma. În după amiaza aceleeaşi zile, fata a cărei gambă a fost amputată a fost transportată la Timişoara, unde medicii au încercat să-i refacă piciorul. După mai multe ore petrecute în sala de operaţie, medicii au avut o veste proastă: reimplantarea nu a reuşit. „Din păcate, operaţia a eşuat. Pur şi simplu i-a fost tăiat piciorul cu janta de la maşină“, spune Mirel Toma (foto jos).

frate accident

La scurt timp, tot la Timişoara a fost transportată şi cea mai mică dintre fete, în vârstă de 8 ani, cu fractură de bazin. În stare gravă este şi cea de 20 de ani care a rămas internată la spitalul Judeţean din Oradea. „Riscă să rămână surdă de partea stângă. Este în stare gravă. Aşteptăm să vedem cum o să evolueze“, explică tânărul.

Vitezoman lăsat în libertate

Şoferul de 20 de ani obţinuse permisul de conducere anul trecut, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, dar a mai fost sancţionat de poliţişti pentru depăşirea vitezei legale, fiindu-i suspendat permisul în trecut.

După mai multe ore petrecute în faţa anchetatorilor, unde a explicat cum s-a produs accidentul, şoferul a fost lăsat în libertate, pe numele lui fiind deschis dosar penal pentru vătamare corporală din culpă.

Alt frate lovit de maşină

Familia celor patru surori a fost lovită de o nenorocire şi anul trecut. Unul dintre cei 10 copii ai familiei, un băiat de 11 ani, a fost lovit de o maşină şi de atunci este într-o stare vegetativă. Alex a vrut să traverseze strada ca să ajungă acasă după şcoală. Nu era pe trecerea de pietoni. A suferit mai multe intervenţii chirurgicale, iar în luna august urmează să fie transportat la Bucureşti, ca să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru refacerea osului frontal. „Nu ştim cum va fi. Operaţia este foarte dificilă. Sunt şanse ca organismul lui să nu reziste. O să vedem“, adaugă Mirel.

Băiatul îngrijit acasă de familie a fost subiectul unei controverse. Părinţii i-au acuzat pe medicii din Oradea că l-ar fi externat, deşi era în comă. Medicii au transmis atunci că nu puteau face mai mult. Chiar ministrul Sănătăţii s-a ocupat personal de cazul băiatului, care a fost adus în Capitală, pentru o investigaţie neurologică.

Cum recuperarea fetelor va fi una de durată, iar situaţia financiară a familiei este una precară, cei care doresc să le ajute pot face donaţii în următoarele donturi bancare deschide pe numele Toma Alex-Catalin, la Banca Transilvania, în conturile: EURO: RO83BTRLEURCRT0428228401, RON: RO36BTRLRONCRT0428228401

OradeaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite