Benzinăria din Bihor care a lansat isteria scumpirilor de carburanţi, amendată pentru comerţul cu prezervative

0
Publicat:

Patronul benzinăriei din municipiul bihorean Beiuş, unde anul trecut s-a lansat isteria scumpirilor de carburanţi, a fost amendat cu 5.000 lei pentru că vindea în staţie prezervative şi truse medicale auto.

Patronul benzinăriei s-a ales cu amendă de 5.000 lei. Foto: Laura Gal
Patronul benzinăriei s-a ales cu amendă de 5.000 lei. Foto: Laura Gal

Societatea comercializează dispozitive medicale fără a deţine aviz de funcţionare emis de ANMDMR, astfel au fost încălcate prevederile legale“, se precizează în procesul-verbal de constatare a contravenţiei, întocmit de inspectorii Direcţiei Generale Dispozitive Medicale din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Controlul s-a desfăşurat vineri, 28 aprilie a.c. şi l-a luat prin surprindere pe patronul firmei, Daniel Degău, care susţine că nu a avut cunoştinţă de faptul că are nevoie de vreun aviz pentru comerţul cu prezervative şi nici nu ştia că are aceste produse la vânzare.

M-au chemat la staţie să-mi spună că o domnişoară inspector de la Agenţia Naţională a Medicamentelor are control inopinat şi mi-au găsit 25 de cutii cu prezervative şi 5 truse medicale auto. Le-a şi numărat domnişoara. Eu n-am ştiut că prezervativele sunt dispozitive medicale şi nici nu ştiam că vindem aşa ceva“, spune Degău, care spune că va da prezervativele cadou prostituatelor şi şoferilor. 

Prezervativele sunt considerate dispozitive medicale, după cum reiese din procesul verbal.
Prezervativele sunt considerate dispozitive medicale, după cum reiese din procesul verbal.

O să le dau fetelor de pe marginea drumului. Ori le pun bonus la pompă, cine va face un plin de motorină, va primi o cutie cu prezervative“, zice patronul.

Firma omului de afaceri din Beiuş a devenit celebră primăvara trecută, când a stârnit o psihoză în rândul şoferilor din toată ţara vânzând benzina şi motorina la un preţ record de 11 lei pe litru, la staţiile de combustibil deţinute în parteneriat cu MOL România.

În urma scandalului, firma lui a fost călcată de mai multe instituţii de control: inspectorii Antifraudă l-au amendat cu 50.000 lei şi i-a suspendat activitatea pentru o lună, comisarii pentru protecţia consumatorului i-au aplicat o amendă de 35.000 lei, iar Garda de Mediu Bihor de 100.000 lei.

Când m-or călcat anul trecut cu controalele, n-o fost o instituţie care să-mi dea amendă c-am mărit preţul, a fost pretextul să vină peste mine. Mi-au dat amendă că am avut 10 beri expirate, că n-am angajat-o pe una gravidă în 2019, care oricum nu voia să se angajeze, a spus că vine doar să guste prăjturi“, spune acum Degău. 

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite