Amenzi „usturătoare” pentru orădenii care nu curăță zăpada din fața casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că iarna și-a intrat oficial în drepturi, mașinile de dezăpezire au început să își facă meseria pe străzile din Oradea. În urma căderilor de zăpadă, RER Ecologic Service a împrăștiat tone de sare și nisip pe arterele principale.

Ieri, în jurul orei 16.00 circulația în oraș a fost înghețată din cauza depunerilor de zăpadă. Șoferii au circulat bara la bară, cu mai puțin de 30 de kilometri pe oră, ajungând să parcurgă distanța din centru până în cartierul Rogerius în mai mult de 20 de minute. Pentru a fluidiza traficul și pentru a evita tamponările și evenimentele rutiere, au fost utilizate 10 autospeciale care au împrăștiat material antiderapant, adică peste 390 tone de nisip, 240 tone de sare şi alte 90 de tone clorură.

Amenzi pentru zăpadă

De asemenea, astăzi, angajații RER acţionează manual pentru împrăştiere de material antiderapant pe trotuare, principalele intersecţii şi sensuri giratorii din oraş. Totodată, municipalitatea reaminteşte orădenilor că au obligaţia să îndepărteze zăpada, gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Cei care nu vor respecta aceste obligaţii vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 500-2.000 lei pentru persoane fizice şi 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite