A renunţat la fotoliul de deputat pentru postul de şofer. Un deputat bihorean conduce microbuzul şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Ioan Roman a ales sa fie sofer voluntar
Deputatul Ioan Roman a ales sa fie sofer voluntar

Gest neaşteptat din partea unui parlamentar bihorean. Deputatul PSD Bihor Ioan Roman va face voluntariat în slujba elevilor dintr-o comună bihoreană. El va fi şofer pe microbuzul şcolar timp o săptămână, începând de astăzi, 20 ianuarie, asta după ce primarul comunei Cefa a luat şoferul în folosul primăriei.

Şcoala din comuna Cefa, localitate unde Roman a fost mai mulţi ani primar, are un singur microbuz şcolar cu opt locuri, al cărui şofer era angajat cu jumătate de normă la primărie şi jumătate, la şcoală.

La sfârşitul anului, şoferul şi-a prezentat demisia de la şcoală motivând că primarul are nevoie de el cu normă întreagă la primărie. A urmat o discuţie între directoarea şcolii şi primar, în urma căreia edilul ar fi promis că îl va lăsa pe şofer să lucreze şi pe microbuz până va avea un alt angajat.

Conducerea şcolii a dat anunţul în presă, aşa cum prevedere legea, 15 zile pentru depunerea dosarului, urmând ca joi, 22 ianuarie, să aibă loc concursul.

“Nu se ştie ce l-a apucat, dar primarul nu a mai trimis joia trecută, în 15 ianuarie, şoferul să transporte copiii la şcoală. Ne-am trezit cu zeci de telefoane de la părinţi, soţia mea fiind directoare la şcoală, ca să aflăm că nu-i mai dă voie primarul. Copiii stăteau în frig, aşteptau să meargă la şcoală, dar nu conta pentru primar”, a afirmat deputaul Ioan Roman.

Microbuzul şcolar, cu doar opt locuri, adună copiii de pe o rază de 20 de kilometri, făcând două curse la Bicaciu, localitate din comuna învecinată Gepiu, de unde copiii vin la şcoala nouă din satul Inand (construită în 2002), iar alţi 22 de copii şi 22 de elevi din satul Ateaş sunt aduşi la şcoala din centrul comunei Cefa.

Până se va angaja un şofer pentru elevi, parlamentarul social-democrat a decis să lucreze voluntar ca şofer, atât dimineaţa, cât şi la prânz, fără să-şi neglijeze activitatea de la biroul său de parlamentar.

Deocamdată, primarul comunei Cefa, Dumitru Bărnău, nu a putut fi contactat pentru un drept la replică cu privire la această situaţie.

Mai puteti citi:

Fata din Suceava care a adus fericire pe toată planeta. 15 lucruri toxice de care trebuie să scapi în 2015

Luminiţa Daniela Saviuc, românca originară din Suceava şi autoarea din 2014 a celui mai citit material motivaţional din lume, distribuit pe internet de peste 1,2 milioane de oameni, scrie, într-o postare făcută pe blog, despre acele idei şi gânduri care ne împiedică să ne dezvoltăm ca oameni şi să fim fericiţi.

Casa-evantai, afacere de 30 milioane de euro. Invenţia românească, pilon pentru un plan naţional unic de creştere economică făcut public în premieră

Profesorul Alexandru Stănilă, unul dintre cei mai premiaţi inventatori români din ultimii 10 ani, i-a trimis spre analiză preşedintului Klaus Iohannis un "plan naţional unic de creştere economică suplimentară", despre care spune că ar putea însemna un boom pentru exporturile României.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite