VIDEO Spitalul Tutova, din vizorul afaceristului Dan Dobrovolschi, în atenţia fiefului PSD. Interes suspect pentru spital, contestat de opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Tutova revine în atenţia comunităţii locale la o lună după deturnarea licitaţiei ilicite organizate de Primăria Tutova, cu intenţia de a pune unitatea la cheremul prosperului om de afaceri bârlădean. Se pune la cale desfiinţarea Spitalului Puieşti pentru „salvarea” celui din Tutova.

Au trecut aproape patru ani de la desfiinţarea Spitalului Tutova, unitate spitalicească a căror corpuri de clădire şi spaţii verzi se întind pe o suprafaţă de 5 hectare. În acest interval, doar o mică parte din suprafaţă a fost folosită cu destinaţia azil de bătrâni. Restul clădirilor, în special corpul A (800 mp), au zăcut nefolosite chiar dacă acest corp de clădire a fost dat spre folosinţă chirurgului bârlădean Octavian Marcu, interval în care nu a plătit nimic deşi se obligase să deschidă o clinică privată cu mai multe specialităţi medicale. Din noiembrie 2014, când doctorul Marcu a renunţat la contract şi a eliberat clădirea, fostul Spital Tutova a stârnit interesul afaceriştilor şi, mai nou, a fiefului PSD.

În şedinţa de Consiliu Local Tutova din 28 ianuarie 2015 s-au reaprins spiritele între putere (PSD) şi opoziţie. În timp ce primarul Ioan Corciovă spune că face demersuri pentru a fructifica aceste clădiri în interesul comunităţii, opoziţia arată cu degetul şi acuză că sunt la mijloc alte interese decât cele ale populaţiei de rând.

Domnul primar nu are alte interese decât cele proprii. Şi-a pus toate neamurile pe funcţii publice, toţii cumnaţii şi cumnatele, finii şi cumetrii au locuri călduţe. Lipsa transparenţei stârneşte suspiciuni. Dumnealui nu a fost în stare să tragă gaz în Primărie deşi a inaugurat în urmă cu doi ani marea investiţie pentru care a îndatorat comuna. În toată comuna doar opt oameni şi-au tras gaz. În 2012 am făcut demersuri pentru înfiinţarea unui Centru de permanenţă şi s-a opus. Acum vine cu proiectul nostru vechi şi îl susţine. Oare ce mai pune la cale”, a spus în şedinţa de CL, consilierul (PNL) Paul Stoian.

Se închide Spitalul TBC Puieşti

Primarul Ioan Corciovă a explicat consilierilor că împreună cu greii PSD din judeţ au făcut demersuri la ministerul Sănătăţii, unde au şi primit răspuns favorabil, de transforma Spitalul Tutova în secţie externă a Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad. Mai exact, la Tutova va fi mutată secţia Interne Cronici, iar secţia externă TBC Puieşti va fi desfiinţată şi mutată la Bârlad. “Pe 12 ianuarie, împreună cu alţi şapte primari am iniţiat un demers către parlamentarii colegiului Zorleni: doamna deputat Birchall, doamna senator Gabriela Creţu, domnul deputat Adrian Solomon şi cu domnul Petcu (Viorel Petcu - preşedintele CA al spitalului bârlădean). Am cerut să găsim o soluţie cu Ministerul Sănătăţii să găsim o soluţie pentru redeschiderea corpului A al spitalului în suprafaţă de 800 de mp”, a spus Ioan Corciovă.

Memoriul a fost semnat şi de primarii comunelor Pochidia, Iveşti, Pogoneşti, Ghidigeni, Bălăşeşti, Priponeşti şi Certeşti.

La şedinţa de CL erau aşteptaţi şi parlamentarii vasluieni invitaţi de Corciovă alături de dr. Petcu, dar aceştia nu au mai venit.

În paralel a fost expus proiectul de înfiinţare a Cetrului de Permanenţă Tutova şi a fost dezbătută locaţia: fie la dispensar, fie la spital. Într-un final au căzut cu toţii de acord că e mai nimerită locaţia actualului medic de familie Nechita, care va fi coordonatoarea centrului. S-au purat discuţii şi pe seama cheltuielilor pe care Primăria se obligă să le facă pentru a susţine spitalul şi Centrul de permanenţă.

„Nu înţelegem de ce trebuie să dăm bani de la bugetul local având în vedere că se face contract cu CJAS Vaslui pentru centru de permanenţă şi sunt acoperite cheltuielile. În loc să găsim soluţii să fructificăm patrimoniul pe care îl aveam şi să aducem venituri. Spitalul e la cheie, nu trebuie nici măcar o perdea. De ce nu se caută soluţii pentru a atrage investitori, nu să dăm gratis ce există”, au spsu consilierii din opoziţie.

Ioan Corciovă a primis că până la finele lunii februarie va fi inaugurat Centrul de Permanenţă Tutova.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Spital la cheie pus la cheremul unui afacerist bârlădean. Unitatea, scoasă la licitaţie ilicită cu 0,5 euro pe metrul pătrat

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite