VIDEO Zece persoane au murit la Iaşi după ce au consumat spirt sanitar contrafăcut

0
0

Zece persoane din judeţul Iaşi au murit din cauza spirtului contrafăcut din comerţ. Vizaţi de anchetă sunt doi cetăţeni arabi, ei fiind suspectaţi ca au produs şi distribuit spirt ce conţinea în loc de alcool etilic alcool metilic, o substanţă otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

Zece ieşeni au decedat în ultimele zile în judeţul Iaşi după ce au consumat spirt contrafăcut din comerţ. În alcoolul sanitar există o cantitate destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În cazul produsului vândut la Iaşi, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanţă otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

Spirtul contrafăcut a ajuns în Iaşi în luna aprilie 2020, atunci când doi cetăţeni arabi au vândut marfa unui afacerist local din Iaşi. Acesta din urmă are un punct de desfacere într-un centru comercial din Iaşi. De acolo, pentru câţiva lei sticla, în luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute în satele din judeţul Iaşi.

Potrivit Ziarului de Iaşi, afaceristul ieşean, Ciprian Barticel este cel care vindea produsul, numit Santo Med, în special magazinelor săteşti din Iaşi. Pe 28 aprilie, după ce au început să apară decesele, Barticel a predat Poliţiei aproape 200 de sticle pe care le-a recuperat din judeţ.

Potrivit primelor informaţii, într-o singură noapte au murit trei persoane, toate din Brăteşti, comuna Stolniceni Prajescu, judeţul Iaşi. Un alt decedat este din Boldeşti, comuna Todireşti. Poliţiştii din Paşcani au ridicat şi ei mai multe sticle cu spirt de la magazinele săteşti din zonă. 

În dimineaţa zilei de duminică, 3 mai, sunt patru percheziţii în desfăşurare la Bucureşti. În cursul după-amiezii sunt aşteptate la Parchet mai multe persoane din Bucureşti. Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi înşelăciune, însă, în funcţie de datele din dosar, se poate schimba încadrarea în omor calificat.

Există posibilitatea să existe şi alţi morţi, în ţară, deoarece arabii vindeau mai multor intermediari.

VIDEO: Percheziţii la suspecţii care ar fi comercializat spirt sanitar contrafăcut: 

Citeşte şi:
 

Cine sunt oamenii morţi la Iaşi după ce au consumat spirt contrafăcut: „Erau muncitori, nu nişte depravaţi“

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite