Răzbunarea oribilă a unui fost soţ gelos. O femeie din Iaşi a rămas oarbă după ce soţul i-a scos ochii cu un ciob de sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost transportată la spital însă vederea nu i-a mai putut ăfi salvată FOTO Arhivă
Femeia a fost transportată la spital însă vederea nu i-a mai putut ăfi salvată FOTO Arhivă

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare după ce şi-a agresat fosta soţia cu un ciob de sticlă. Femeia a rămas oarbă şi ar trebui să primească daune de 50.000 de euro de la bărbat.

Romică Ababei (54 de ani) a fost căsătorit cu F.B. (46 de ani) până în anul 2003, cei doi fiind implicaţi adesea în conflicte. Deşi ştia că este o fire violentă, femeia a continuat relaţia cu Ababei şi după divorţ, în special datorită copilului pe care cei doi îl au împreună.

Anul trecut, în aprilie, Ababei a mers la casa unde se afla soţia sa pentru a locui împreună cu ea. Până atunci, F.B. locuise acolo cu mama, care însă a plecat, pentru că ştia că Ababei este violent. Pe 23 aprilie 2019, Ababei şi F.B. au plecat împreună de acasă pentru a rezolva nişte probleme de-ale fiului lor. Pe drum, individul i-a propus femeii să se recăsătorească. Pentru a se sfătui despre acest fapt, cei doi au mers la o mătuşă de-a bărbatului, unde au consumat alcool.

Spre seară, foştii soţi au mers pe malul râului Bahlui, unde au continuat să consume alcool. La un moment dat, F.B. a fost sunată de o cunoştinţă pentru a fi felicitată cu ocazia unei zile onomastice care tocmai trecuse. 

„Inculpatul Ababei Romică a avut o criză de gelozie din cauza acelui apel telefonic, a încercat să o sărute şi să o pună forţat pe persoana vătămată în braţele sale, avansuri cu care B.F. nu a fost de acord. Urmare a refuzului manifestat de către persoana vătămată în sensul precizat, fiind deranjat de comportamentul său, inculpatul a spart cele două sticle de băuturi alcoolice de dimensiuni mici (circa 200/250 ml) de o bucată de beton, a imobilizat-o cu o mănî şi s-a urcat pe pieptul persoanei vătămate, introducându-i un ciob de sticlă în ambii ochi şi lovind-o în continuare şi în zona capului cu acea bucată de sticlă“, e descrierea faptei, făcută de judecători.

Motivarea judecătorilor 

După faptă, individul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Un echipaj de poliţie l-a găsit pe bărbat cu sânge pe mâini, pe marginea drumului. Ababei i-a condus în locul unde era victima, ce era în stare de şoc, stând în şezut, pe marginea râului. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de ambulanţă

Viaţa femeii a fost salvată de medici, însă, la momentul finalizării procesului, F.B. nu putea, în continuare, să vadă. Ea urmează proceduri medicale, însă şansele să îşi revină complet sunt mici.

Judecătoria Iaşi a decis, pe lângă condamnarea lindividului, şi acordarea unor daune morale de 50.000 de euro, ce ar trebui plătite de Ababei. „Dat fiind că omul este o fiinţă sensibilă la stimuli dureroşi, durerile fizice sunt însoţite, de regulă, de suferinţe psihice, toate aceste împrejurări având rezonanţă negativă în plan psihic şi afectiv. Or, în aprecierea instanţei, începând cu data de 23.04.2019, posibilităţile de viaţă familială şi socială ale părţii civile (în vârstă de 46 ani) au fost restrânse, chiar eliminate complet, de o manieră definitivă“, se menţionează în motivarea sentinţei, publicată pe portaşlul Rolii.

Sentinţa nu este însă definitivă şi a fost atacată cu apel. „Cu privire la latura penală, consider că pedeapsa la care a fost condamnat Ababei Romică este mult prea mare, raportat la specificul acestei cauze. Dacă un inculpat doreşte ca procesul penal să se desfăşoare după procedura abreviată a recunoaşterii învinuirii, acest lucru nu trebuie să îl expună unei pedepse atât de mari, în mod nejustificat. Cu privire la latura civilă, din punctul meu de vedere, s au acordat daune morale fără ca prejudiciul nepatrimonial să fi fost dovedit. De aceea, am formulat apel atât cu privire la latura penală a cauzei, cât şi cu privire la latura civilă”, a declarat avocatul Ovidiu Bulgariu, apărătorul lui Romică Ababei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite