Cu cât au crescut lefurile angajaţilor din administraţia publică ieşeană: „Salariul primarului este calculat în puncte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, au fost aprobate noile salarii din Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi, dar şi cele din instituţiile subordonate. Nu au existat împotriviri, dar s-a cerut performanţă.

În ultima săptămână din luna iulie, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat noua grilă de salarizare pentru funcţionarii publici, dar şi creşterea propriilor indemnizaţii lunare. Grila votată de aleşii judeţeni arată că „începând cu data de 01.07.2017 se aprobă salariile de bază pentru funcţiile publice şi contractuale aparţinând familiei ocupaţionale «Administraţie» din aparatul propriul al Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi din serviciile publice subordinea acestuia“.

Astfel, secretarul judeţului Iaşi urmează să aibă un salariu brut cuprins între 10.400 şi 10.800 de lei, iar salariul brut al unui vicepreşedinte va ajunge la 11.600 de lei pe lună. Un şef de serviciu va câştiga între 8.657 şi 8.918 lei, iar un consilier debutant va fi remunerat cu 2.465 de lei.

Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi ar urma să aibă un salariu brut de aproximativ 10.300 de lei, iar directorul executiv de la Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene – 10.000 de lei.

„Din punctul nostru de vedere am respectat legea. Toată lumea este mulţumită, în momentul de faţă“, a declarat liderul sindical, Georgiana Niculescu, după votul din CJ Iaşi.

Totodată, un alt proiect de pe ordinea de zi a vizat „stabilirea indemnizaţiei lunare a consilierilor judeţeni“, care va fi în cuantum de  „10% din indemnizaţia preşedintelui Judeţean Iaşi“. Indemnizaţia propusă este în sumă brută şi  impozabilă şi se calculează din indemnizaţia brută de 13.000 de lei.

La finalul săptămânii trecute, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local s-au aflat şi proiecte care vizau noile salarii ale funcţionarilor din Primăria Iaşi şi din instituţiile din subordine. Edilul Mihai Chirica a explicat că vor fi acordate aceleaşi salarii ca şi în alte mari oraşe din ţară.

„Principiile sunt simple, nu putem să avem salarii mai mari decât alte oraşe din România, dar nici mai mici. Încercăm să asigurăm fondurile de salarii, astfel încât lumea să fie plătită pentru munca depusă. Salariul primarului este calculat în puncte. Prin lege, salariul primarului este de 9 puncte ori salariul minim pe economie, iar cel al viceprimarului este de 8 puncte“, a spus Chirica. Astfel, edilul Iaşiului va avea un salariu brut de 13.000 de lei, iar un viceprimar va câştiga 11.600 de lei.

Citeşte şi:

VIDEO „Conducta Regelui Carol I“, planul catalogat „fantezist“ acum un secol, dar care a revoluţionat aducţiunea de apă 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite