VIDEO Obsesia tricolorului continuă la Iaşi. Trei autobuze colorate în culorile drapelui pornesc în „Caravana Unirii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Primăria Iaşi a alocat 800.000 de lei pentru cel mai înalt catarg cu tricolor din ţară, duminică a debutat „Caravana Unirii“, prin care trei autobuze ale Companiei de Transport Public au fost personalizate şi colate în culorile drapelului. Acestea vor porni prin ţară.

Săptămâna care a stat sub semnul disputelor legate de cheltuielile exagerate privind cel mai înalt steag din România, se încheie la Iaşi cu un eveniment organizat în contextul aniversării Zilei Drapelului Naţional şi al Centenarului Marii Uniri. Duminică la prânz, oficialii Primărie Iaşi au dat startul „Caravanei Unirii“

„Este un proiect cultural organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918. Trei autobuze ale CTP Iaşi au fost personalizate exterior în culorile drapelului naţional, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului. Proiectul readuce în prim-plan statutul de capitală naţională a Iaşului în perioada 1916-1918, la Iaşi fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăseşte mesajul «Iaşul salută România Mare!»”, au anunţat organizatorii.

Astfel, cele trei autobuze au reprezentate pe caroserii 100 de simboluri sugestive legate de veacul scurs de la Marea Unire. Interiorul autobuzelor a fost transformat în galerii expoziţionale neconvenţionale, care includ diferite informaţii. „Autobuzul albastru găzduieşte o expoziţie dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în autobuzul galben sunt realizate proiecţii video cu filme documentare istorice, iar în autobuzul roşu sunt prezentate explicaţiile celor 100 de simboluri“, au mai transmis organizatorii.

„Caravana Unirii” va străbate teritoriul României Mari, poposind în marile oraşe, reşedinţă de judeţ, dar şi în Chişinău şi Cernăuţi. Inaugurarea „Caravanei Unirii“ a fost precedată de un concert al Fanfarei Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.


* Sursa VIDEO Grup Facebook Atenţie Poliţia Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite