VIDEO Kanye West are un clip făcut la Iaşi. Un graphic designer român a realizat pentru celebrul rapper american un colaj video primit excelent de critică

0
0
Kanye West este, în acest moment, unul dintre cei mai influenţi artişti din lume FOTO: Reuters
Kanye West este, în acest moment, unul dintre cei mai influenţi artişti din lume FOTO: Reuters

Un tânăr de 27 de ani din Iaşi a ajuns în atenţia presei de specialitate de peste hotare după ce a creat un videoclip pentru o piesă de pe ultimul album al lui Kanye West.

Andrei D. Popa, un graphic designer freelancer din Iaşi, este autorul videoclipului neoficial al piesei "New Slaves", aflată pe "Yeezus", ultimul album al lui Kanye West, unul dintre cei mai influenţi artişti din show-biz-ul american. 

Tânărul ieşean este un admirator declarat al rapper-ului american, acesta fiind motivul pentru care a decis să realizeze videoclipul, ca un semn de omagiu. Filmuleţul de 4 minute şi 18 secunde este un colaj creat din sute de imagini foarte scurte decupate din filme, documentare, emisiuni TV sau alte videoclipuri. Secvenţele sunt plasate extrem de atent pe versurile şi ritmul melodiei, iar creaţia lui Andrei Popa a fost primită elogios de critica de specialitate.

Realizarea ieşeanului a fost menţionată chiar pe site-ul oficial din Franţa al casei de producţiei Def Jam, cea care a coordonat lansarea albumului "Yeezus", cel de-al şaselea al artistului. Cu această ocazie, administratorii site-ului i-au sugerat lui Kanye West, cu un umor uşor ironic, să se apuce de lucru pentru videoclipul oficial al piesei, pentru care s-ar putea inspira din creaţia ieşeanului.

"Prima mea pasiune este filmul şi, fiind un fanatic al albumelor lui Kanye West, am fost foarte inspirat de nouă lui piesă, «New Slaves». Am folosit secvenţe pornind de la filmul mut şi până în actualitate, m-am gândit să fie un colaj care să ducă cu gândul la o evoluţie, dinspre vechi spre nou. Literalmente, totul a fost făcut de mână, apoi am integrat în film cadru cu cadru. N-am folosit programe de animaţie. Am muncit, în total, cam o lună, cu tot cu partea de documentare", a explicat Andrei Popa (foto jos).

Andrei Popa

Videoclipul lui Andrei Popa a fost postat pe youtube pe 23 iulie şi, într-o săptămână, a strâns peste 45.000 de vizualizări. Ieşeanul a fost, între timp, contactat de artişti din Statele Unite sau Germania care i-au propus colaborarea, fie gratis, fie pe diverse sume de bani. Designer-ul spune că singura lui dorinţă este ca videoclipul să fie remarcat şi apreciat de Kanye West şi, eventual, să-i propună o colaborare pe partea vizuală.

Precedentul album al lui Kanye West, „My Beautiful Dark Twisted Fantasy“, a fost inclus de editorii de la „Entertainment Weekly“ în topul celor mai bune 10 albume din toate timpurile.

Vă mai recomandăm:

Nume ciudat pentru fetiţa lui Kim Kardashian şi Kanye West

VIDEO Noul clip al lui Kanye West, „sabotat“ de poliţişti

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite