VIDEO Ce îl lega pe istoricul Neagu Djuvara de Iaşi: „Prima mea copilărie am petrecut-o pe acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu Djuvara FOTO Adevărul
Neagu Djuvara FOTO Adevărul

Într-un mesaj transmis cu ocazia decernării titlului de Cetăţean de Onoare al Iaşiului, renumitul istoric îşi amintea de legăturile cu acest oraş.

Istoricul Neagu Djuvara, care a încetat din viaţă joi, 25 ianuarie, a fost declarat Cetăţean de Onoare al Iaşiului în octombrie 2016. Nu a putut lua parte la ceremonie, dar într-un mesaj video mulţumeşte ieşenilor pentru această distincţie.

„Sunt legat de oraşul Iaşi, unde se retrăsese toată familia mea în timpul Primului Război, în 1916-1917, şi prima mea copilărie am petrecut-o pe acolo (...) Sunt foarte măgulit că oraşul Iaşi mă face Cetăţean de Onoare, acest gest îmi merge la suflet“, a declarat istoricul cu ocazia primirii acestui titlu. Acesta a amintit şi de prietenia cu istoricul Ştefan Gorovei.

* Sursa VIDEO - Primăria Iaşi

Neagu Djuvara  s-a născut pe 18 august 1916, la Bucureşti într-o familie de origine aromână. Şi-a luat licenţa în Istorie la Sorbona, în 1937, şi trei ani mai târziu a devenit doctor în Drept, la Paris. În 1972, a obţinut doctoratul în Filosofie, tot în capitala franceză, urmând ca, în 1987 să primească Diploma Institutului Naţional de Limbi şi Civilizaţii Orientale din Paris.

Citeşte şi:

Acasă la Neagu Djuvara, eroul României chic

INTERVIU Istoricul Neagu Djuvara: „Enescu m-a făcut să plâng“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite