Vasile Blaga îi răspunde Ministrului de Externe: "Nu ar trebui să trăim noi fără Schengen, ci Guvernul României fără domnul Ponta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga a fost prezeent sâmbătă, la Iaşi. Foto: Adevărul
Vasile Blaga a fost prezeent sâmbătă, la Iaşi. Foto: Adevărul

Vasile Blaga a fost sâmbătă, la Iaşi, acolo unde şi-a prezentat proiectul de candidatură pentru şefia PDL. Omul politic a criticat afirmaţia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a spus că "aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare."

Prezent la Iaşi pentru a se întâlni cu membrii PDL din teritoriu, Vasile Blaga a comentat în termeni duri şi afirmaţiile lui Titus Corlăţean, de aseară, din cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv. Ministrul de externe afirmase că dacă aderarea României la spaţiul Schengen se amână, atunci România nu ar mai avea nevoie de acest proces.

„Eu cred că nu ar trebui să trăim noi fără Schengen, ci Guvernul României fără domnul Ponta, dacă este incapabil. Pentru că până la urmă noi am vorbit şi vorbim în continuare de integrare deplină în structurile europene. Neputinţa domnului Corlăţean nu trebuie să reprezinte suferinţa cetăţenilor României. Noi, PDL, în permanenţă am spus: nu legăm Schengenul de MCV. Am atras atenţia că unele state, din cauza acţiunilor iresponsabile ale USL-ului de astă vară când au atacat instituţiile statului, vor avea premisele să apeleze la această legătură", a spus Blaga.

Titus Corlăţean a spus aseară că în cazul în care aderarea României la Schengen va fi din nou amânată, la Consiliul JAI de săptămâna viitoare, va fi afectată „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

"Dacă noi nu vom obţine o decizie corectă, legitimă, înseamnă că acest proces bazat pe nişte criterii de vechime, pe un Tratat European, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat să fac parte din acest proces. Şi e bine de reţinut. Aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare", a declarat Corlăţean.
 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite