Urmărit penal de calibru „adăpostit“ de PRU. Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, a ajuns şef de filială şi candidează pentru Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nichita şi Bogdan Diaconu, liderul PRU, au susţinut o conferinţă de presă la Iaşi
Gheorghe Nichita şi Bogdan Diaconu, liderul PRU, au susţinut o conferinţă de presă la Iaşi

Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat în cursul zilei de duminică, 23 octombrie, că-şi va depune candidatura, din partea Partidului România Unită (PRU, pentru un mandat în Camera Deputaţilor.

Anunţul lui Gheorghe Nichita a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, în cursul zilei de duminică, 23 octombrie. Fostul primar de Iaşi, rămas fără demnitatea publică după ce a fost arestat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, a anunţat că s-a înscris în PRU şi că a devenit preşedintele filialei judeţene Iaşi.

"Am luat decizia de a mă înscrie în Partidul România Unită (PRU), sunt preşedintele Filialei Judeţene Iaşi şi candidez la alegerile parlamentare pe lista pentru Camera Deputaţilor", a scris Nichita pe contul personal de Facebook.

Fostul baron PSD, care a condus Primăria Iaşi între 2003 şi 2015, susţine că a fost încurajat de către diverşi cetăţeni să revină în politică.

"Am decis să candidez pentru voi, cei care mai credeţi în mine, pentru voi, cei care mi-aţi trimis mesaje sau m-aţi oprit pe stradă şi mi-aţi spus să nu renunţ, să lupt, să încerc să merg înainte pentru că încă mai am un cuvânt important de spus", a mai postat fostul primar pe Facebook.

Pe data de 1 mai 2015, Gheorghe Nichita a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu. Primarul în funcţie a fost ulterior plasat în arest la domiciliu, vreme de mai multe luni, pentru abuz în serviciu. Procurorii au adunat probe potrivit cărora baronul PSD şi-a subordonat în interes personal Poliţia Locală pentru a-şi urmări şi hărţui fosta amantă.

La sfârşitul anului 2015, Nichita a fost pus sub acuzare în alt dosar penal, privind luarea de mită într-un contract de interes public încheiat de Primăria Iaşi cu firmele omului de afaceri mul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, acţionar principal al UTI Grup.

În ambele dosare, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată. Procesul pentru luarea de mită se judecă la Bucureşti, iar cel pentru abuz în serviciu la Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite