UPDATE Percheziţii ale procurorilor DNA la Consiliul Judeţean Iaşi. Ce contracte sunt vizate de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi la Direcţia Judeţeană de Drumuri, preşedintele CJ, Maricel Popa, spunând că anchetatorii verifică contractele de atribuire a lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri.


UPDATE

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că acţiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuţie a lucrărilor de întreţinere a drumului judetean 248 A (Iaşi-Voineşti-Ţibănesti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii şi întreţinere curentă a drumurilor pe timp de iarnă. Potrivit unui comunicat al CJ Iaşi, contractul avea ca obiect „Lucrări de întreţinere pe timp de vară la drumurile judeţene pentru perioada 2015-2016.

„Procurorii DNA au ridicat inclusiv corespondenţa cu firmele SC Enviro SRL, SC CON Ted Company şi SC Ted Company. Au mai fost vizate şi documentele cu privire la acţiunile de Audit Public Intern dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean, referitoare la lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248A precum şi la acţiunea de Audit a CJ pentru „Lucrări de întreţinere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iaşi-Movileni-Gropniţa”, au transmis oficialii CJ Iaşi.

Totodată aceştia au mai menţionat că „ în urma unor vizite pe teren la sfârşitul lunii septembrie 2016,  preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a sesizat anumite deficienţe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A şi a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Urmare a acestei activităţi, Serviciul Audit Public Intern şi conducerea CJ  au sesizat instituţiile în drept”.
 

image

 

UPDATE

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2016-2017.

În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 15 locaţii, situate în judeţele Iaşi şi Suceava, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează într-un comunicat al DNA remis marţi dimineaţă.

Ştirea iniţială

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a declarat pentru News.ro că ancheta ar viza modul în care au fost făcute lucrările de asfaltare la drumul judeţean Gropniţa-Movileni, în cazul căruia ar fi fost făcută o plângere a CJ la DNA, în toamna anului trecut. De asemenea, ar fi verificat şi contractul pentru refacerea drumului Iaşi-Ţibăneşti.

Maricel Popa a spus că aceste contracte au fost încheiate de vechea conducere a Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, al cărei director, Daniel Minciună, a decedat în urmă cu două luni.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a mai susţinut că anchetatorii au cerut şi documente legate de atribuirea lucrărilor de deszăpezire pentru perioada 2016-2017.

Maricel Popa, care este preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi, se află la conducerea CJ Iaşi din iunie 2016.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite